Simulare de incediu la Tetarom

O simulare de intervenţii în caz de incediu la Tetarom a avut loc astăzi în parcul industrial de pe Tăietura Turcului. La exerciţiu care a avut loc în haşa de producţie Energobit au participat echipajele SMURD şi cele de stingere a incendiilor, din cadrul ISU Cluj.

Scenariul a solicitat intervenţia echipelor specializate din ISU Cluj în cazul unui incendiu ce a avut loc la o hala de producţie de tablouri electrice din parcul industrial. Situaţia elaborată s-a prezentat mai dificilă, deoarece a presupus un număr ridicat de victime, rezultate în urma intoxicatiei cu fum şi a unor manevre greşite de a stingere A incendiului de către personalul de pe locul de muncă, cu atribuţii în acest sens.

Şapte persoane au fost salvate în urma acestui scenariu, prin desfăşurarea operativă a echipajelor specializate încadrate pe: două autospeciale de stingere a incendiilor,  o autospecială de intervenţii la accidente colective şi calamităţi dotată cu punct medical avansat pentru triajul victimelor,  o autospecială pentru descarcerări grele,  o autospecială de transport victime multiple,  două ambulanţe SMURD de terapie intensivă mobilă şi o autospecială medic de urgenţă şi alte autospeciale de suport logistic şi coordonare operativă.

Au fost implicate la acest exerciţiu şi forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj şi personal de pe locul de muncă cu atribuţii în acest domeniu.

P1080583 P1080581 P1080555 P1080539 P1080506 P1080497

Postaţi un comentariu