Și-au scos hainele la vânzare pentru campania #Wheelsforlife, o ambulanță nouă pentru SMURD

Haine de designer, haine de ocazie sau casual, încălțăminte sofisticată sau comodă, dar și diverse accesorii lucrate manual i-au atras în acest weekend pe zeci de clujeni la târgul RE:SET your closet, găzduit de Turnul Croitorilor. Târgul a avut și o componentă caritabilă, fiind organizat în colaborare cu voluntarii de la Beard Brothers, ca parte a campaniei #Wheelsforlife, prin care se dorește strângerea de bani pentru achiziționarea unei ambulanțe pentru SMURD.

”E a 6 ediție a acestui târg pentru noi cei de la Closet Sale. Ediția din această primăvară este în parteneriat cu Beard Brothers, susținem cauza achizției unei ambulanțe pentru SMURD. De aceea toți banii din taxa de participare a expozanților vor fi donați către asociație. La târg avem foarte bine reprezentată partea de haine. Ne-am dorit să mărim ciclul de viață al hainelor. În general, femeile cred că au foarte multe haine, pe care nu le mai folosesc și atunci ne-am gândit că ar fi bine să le împărțim și cu alte persoane. Practic vindem hainele din garderobele persoanelor. Unele sunt chiar noi, toate sunt bine îngrijite, noi le verificăm pe fiecare să nu aibă defecte. Pe lângă aceasta am invitat și designeri de accesorii, accesorii hand made sau decorațiuni”, spune Adriana Olar, organizator al târgului.

Vizitatorii, în majoritate tineri, între care foarte multe mămici cu bebeluși, dar și bărbați, s-au întrecut în a încerca diferite piese vestimentare. Și aproape nimeni nu a plecat cu plasa goală, pentru că marfa expusă a fost pe toate gusturile și… pentru toate buzunarele. ”Am cumpărat o rochiță de nuntă, care e un deal foarte, foarte bun. Sunt mai multe motive pentru care cumpăr de la un asemenea târg. Hainele noi sunt multe, dar marea lor majoritate sunt de calitate foarte proastă și prefer să cumpăr second la o calitate mai bună, chiar dacă plătesc aceiași bani. Am văzut pe facebook anunțul privind și partea caritabilă a târgului și a fost un motiv în plus să vin”, spune Ana, o clujeancă foarte încântată de achiziția făcută, o rochie de gală, roșu cu negru.

”Am cumpărat o cămașă. Dar și o pereche de pantofi foarte drăguți la numai 55 de lei. Organizarea e foarte bună, nu e foarte aglomerat, ceea ce bine, poți proba tihnit lucrurile. Prețurile sunt unele puțin cam mari, pentru că am recunoscut unele produse din magazinele din Cluj, dar sunt și unele acceptabile și de aceea am și cumpărat. Am văzut lucruri frumoase, de calitate. Cumpăr și altă dată din magazine de tip outlet, dar am vrut neapărat să vin la acest târg pentru că aici fetele care au standuri sunt pasionate de fashion și atunci avem ocazia să vedem ceva mai interesant, mai aparte”, explică Marina Cristina, o tânără de 32 de ani.

Haine din fibre organice

La târg și-au prezentat produsele 25 de expozanți, unii pentru prima dată la Cluj. ”Participăm la acest târg cu genți tradiționale românești sub marca Chlor, e prima dată când venim la Cluj. Sunt genți cu motive lucrate manual. Ne-a plăcut cauza caritabilă a târgului de aceea am decis să participăm. Locația e foarte frumoasă și potrivită pentru un asemenea târg și oamenii care ne-au vizitat sunt ceea ce trebuie pentru un asemenea eveniment”, spune Cristina Chivu, reprezentant al acestui brand.

Printre standurile cu haine din garderobele expozanților și-a făcut loc și unul mai aparte, cu tricouri din fibre naturale organice. ”Participăm cu niște mostre de produse ale brand-ului Up roots și vrem să lansăm pe piața din România un concept ce aduce îmbrăcămintea sănătoasă, produse din fibre organice certificate, realizate alături de designeri români, ilustratori români, în așa fel încât să creăm un produs în România, deci din rădăcini, dar conectat la tendințele de modă moderne. De aceea ne numește Up roots. Vrem să înțelegem care e reacția viitorilor consumatori la produsele noastre, cum reacționează piața la produsele certificate organic, dacă are vreo importanță faptul că aceste concepte sunt produse în România, de designeri români, din fibre organice și ne bucurăm să vedem că într-adevăr piața reacționează pozitiv la ele. Credem că un asemenea târg e un loc în care lumea poate să vadă diferența dintre un produs nou și unul purtat și în felul acesta să vedem și noi cum valorizează un produs. Ne-a atras și componenta caritabilă și noi am promovat peste tot evenimentul, ne-am invitat prietenii la el. Am văzut că lumea apreciază nu numai calitatea produselor, ci și modul de organizare, ca să nu mai spun că e în Turnul Croitorilor, ce loc mai potrivit pentru un târg de haine, și vreau să îi felicit pe organizatori că au avut această idee și pentru modul cum au pus-o în practică”, spune Oana, care îi îndeamnă pe vizitatori să studieze cu atenție textura și ilustrațiile hainelor expuse la standul său.

Fiecare expozant a plătit o taxă de 160 de lei, bani donați de organizatori pentru campania 1.12 Wheels For Life (Roți pentru viață). În plus au fost donate și alte produse. ”Pentru cauza caritabilă avem și două rochii de mireasă, pe care le-am postat pe pagina evenimentului și le-am scos la licitație, banii încasați vor fi donați 100%. Mai avem câteva piese unice de designeri donate de anumite persoane și tot așa vom dona 100% banii încasați pentru ele. În ce îi privește pe expozanți este strict la latitudinea fiecăruia dacă, în plus față de taxa plătită, dorește să mai doneze și din vânzări. Mă bucur că lumea a venit în număr destul de mare la acest târg”, subliniază Adriana Olar.

Campania de strângere de fonduri, #Wheelsforlife, lansată în februarie de Beard Brothers este destinată achiziționării unei ambulanțe de tip C, în folosul SMURD, iar targetul de fonduri este de aproximativ 150 000 de euro. În cadrul acestei campanii asociația organizează diverse acțiuni și activități menite să implice cât mai mult comunitatea clujeană.

Târgul mai este deschis astăzi până la ora 18.00, intrarea fiind liberă.

Galerie foto realizată de Dan Bodea

targ caritabil de haine 2W0A6740 2W0A6741 2W0A6743 2W0A6747 2W0A6755 2W0A6757 2W0A6759 2W0A6760 2W0A6763 2W0A6764 2W0A6767 2W0A6770 2W0A6771 2W0A6776 2W0A6781
<
>

 

Postaţi un comentariu