Serviciul de Ajutor Maltez a împlinit 25 de ani în România

Serviciul de Ajutor Maltez în România a primit o donație de 132.126 de lei din partea Walking Month. (Foto dreapa) Mirela Codreanu, directoarea Grădiniței Speciale Malteze / Foto: Dan Bodea

Serviciul de Ajutor Maltez în România sărbătorește astăzi, 22 octombrie, 25 de ani de activitate caritabilă în România, alături de voluntari maltezi din cele 17 sucursale şi filiale din ţară şi parteneri din Germania, Austria şi Ungaria, dar şi de reprezentanţi ai Ordinului de Malta.

 În 11 mai 1991, la Cluj-Napoca, un grup de 25 de oameni (studenți, preoți, medici, juriști, avocați), călăuziți de principiul Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta „Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor”, puneau bazele Serviciului de Ajutor Maltez în România.

Citiți și: Competiția Walking Month și-a premiat câștigătorii. Concurenții au parcurs distanța de la Pământ la Lună, într-o singură lună

De 25 de ani, prin intermediul a 17 filiale şi sucursale în ţară, Serviciul de Ajutor Maltez în România derulează programe în beneficiul celor aflaţi în nevoie – copii, vârstnici, bolnavi, persoane cu deficienţe şi alte grupuri vulnerabile.

„Programele pe care le dezvoltăm și le susținem stau dovadă că spiritul acestei organizații s-a păstrat intact în cei 25 de ani de activitate. Să fii voluntar maltez este o onoare și o obligație în același timp de a te pune în slujba beneficiarilor”, spune Dénes Mihály, președintele Serviciului de Ajutor Maltez în România.

1.000 de voluntari se implică în mod constant pentru a-i ajuta pe „beneficiarii” serviciului să ducă o viaţă demnă, fără distincţie de etnie, religie, sex sau apartenenţă politică. Valorile creştine şi principiile umanitare se află la fundamentul acţiunilor întreprinse.

Postaţi un comentariu