Seplecan îi propune lui Boc trei variante pentru a prelua SC Cluj Arena

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan a discutat astăzi cu liderii de grup ai consilierilor județeni din fiecare partid situația creată la SC Cluj Arena în urma datoriilor pe care această societate a CJ le are către municipalitatea clujeană.

În urma discuțiilor au fost stabilite trei variante care vor fi propuse primarului Emil Boc și anume: capitalizarea datoriilor în acțiuni la SC Cluj Arena, insolvența acestei societăți sau vânzarea societății și a stadionului către municipalitate.

”Mâine îl vom căuta pe domnul primar Emil Boc pentru a-i face cunoscute variantele asupra cărora am căzut de acord cu consilierii și anume: capitalizarea datoriilor SC Cluj Arena (n.r. datoriile sunt evaluate la 14 milioane de lei) astfel încât primăria să preia 99% din acțiunile acestei societăți. Ei vor deveni astfel acționari majoritari și vor decide dacă păstrează sau schimbă conducerea societății. Doar că, fără discuții, în acest caz stadionul rămâne în patrimoniul județului. A doua variantă este insolvența SC Cluj Arena SA și nu e un lucru care să sperie lumea, că stadionul nu se dărâmă, nu se vând scaunele de pe el, insolvența nu e asupra clădirii stadionului. Insolvența societății are și două puncte bune: societatea intră în reorganizare și astfel penalitățile și majorările la datorii nu mai curg și al doilea lucru este că se deblochează cheltuielile curente, își pot plăti utilitățile, salariile angajaților, pot funcționa. În al treilea rând suntem dispuși și să vindem societatea și stadionul, dar stadionul trebuie vândut cel puțin la valoarea cu care este înregistrat în contabilitate și în urma unei expertize. Și noi nu suntem deranjați deloc de această a treia variantă, cu acești bani am putea asfalta jumătate din drumurile județene, în timp ce stadionul rămâne tot la Cluj și tot în slujba comunității, fie că e al primăriei, fie că e al Consiliului Județean”, a declarat pentru Transilvania Reporter Mihai Seplecan.

Acesta a spus că va discuta detaliat cu primarul Emil Boc despre toate aceste variante. ”Dacă primarul va prefera ultima variantă, care pentru noi e  abia a treia propunere pe care o luăm în calcul, atunci noi îi vom da bonus și Filarmonica Transilvania”, a adăugat Seplecan.

SC Cluj Arena are în prezent datorii de 14 milioane de lei din neplata impozitelor pe clădiri către primărie.

Postaţi un comentariu