Se ridică gunoaiele din Floreşti. Vor fi transportate la Oradea

Criza gunoaiele din Floreşti a luat sfârşit. De la începutul acestei săptămâni maşinile de salubritate ale firmei Eco Quatro Salub au început să ridice munţii de gunoaie care s-au adunat în localitate în ultimele două săptămâni. Deşeurile vor fi transportate la rampa autorizată de lângă Oradea.

Reprezentanţii autorităţilor locale s-au întâlnit la prefectură pentru a discuta despre cele mai bune soluţii pentru a rezolva situaţia creată. „A fost o întâlnire cu factorii de decizie pentru a vedea care e cea mai bună soluţie, dar decizia e la nivelul primăriei Floreşti. Am discutat cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică, de la Agenţia de Mediu. Domnul primar al Floreştiului ne-a asigurat că se ridică în continuare deşeurile şi că în câteva zile se va ajunge la zi. Între timp a solicitat autorizarea unei rampe de transfer”, a precizat subprefectul de Cluj, Györke Zoltán.

Primarul Floreştiului, Horia Şulea spune că deja s-a demarat documentaţia pentru autorizarea acestei rampe de transfer pe un loc care să nu incomodeze în nici un fel cetăţenii. „Am găsit un loc destul de izolat unde să putem face această rampă am început procedura de obţinere a autorizaţiei. Mă bucur că autorităţile judeţene au manifestat deschidere şi sperăm să obţinem cât mai rapid această autorizaţie. Practic acum vom transporta pe cont propriu gunoaiele la rampa din Oradea şi sper ca această situaţie, acest blocaj să nu se mai repete. Maşinile de gunoi lucrează ca zone în care intervin după graficul normal de ridicări, dar vor lucra nonstop până vom curăţa toate zonele. Apoi vom intra cu un program de spălare. De asemenea, am dispus celor de la Coral să facă o deratizare suplimentară”, a precizat Şulea.

Potrivit acestuia, primăria se pregăteşte şi de achiziţia a trei utilaje pentru compactarea gunoaielor pentru a respecta cantităţile pe care le poate transporta la rampa autorizată.


Publicitate

Postaţi un comentariu