Se reabilitează drumul judeţean 107L Petreştii de Jos – Lita

Consiliul Județean Cluj a predat constructorului, respectiv societății Samus Tec SA, amplasamentul pentru lucrarea „Modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean DJ 107L Petreşti – Lita”, drum care intră astfel într-un proces amplu de reabilitare.

Repararea acestui drum este importantă în reţeaua de drumuri judene deoarece asigură o legătură pe două direcții importante, respectiv cu drumul județean DJ 107R pe direcția Ciurila – Sălicea – Cluj – Napoca și cu drumul județean 107M pe direcția Luna de Sus (DN 1) – Săvădisla – Băișoara.

Lucrările de reabilitare și modernizare vizează un tronson în lungime de 16,05 kilometri, de la kilometrul 14+900 până la kilometrul 30+950 şi vor consta într-o serie de operațiuni complexe, în profunzimea drumului, care se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură. Totodată, lucrările de modernizare vor presupune construirea a două poduri noi și reabilitarea unuia deja aflat în exploatare precum și realizarea de șanțuri și acostamente. În acest sens, în zilele care urmează se vor executa lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru, așternere de material pietros și plombări.

Postaţi un comentariu