Se pregăteşte lista cu cei 500 de kilometri de drumuri judeţene ce vor fi reabilitate din creditul de 50 de milioane de euro

Lista celor 500 de km de drumuri judeţene pe care Consiliul Judeţean Cluj le va reabilita cu ajutorul creditului de 50 de milioane de euro ce urmează a fi contractat va fi aprobată în şedinţa următoare a deliberativului judeţean, din 28 septembrie, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe.

În cadrul şedinţei vor fi supuşi spre aprobare paşii întreprinşi până în acel moment de consultantul contractat în vederea obţinerii respectivului credit. Ulterior aprobării listei drumurilor judeţene a căror reabilitare urmează a fi finanţată din aceste fonduri, consultantul va demara procedura de licitaţie pentru desemnarea băncii sau a băncilor cu care se va contracta creditul, procedură despre care se preconizează că nu va depăşi două luni. Va fi aleasă oferta cea mai avantajoasă pentru judeţul Cluj, respectiv pachetul care va cuprinde mai multe criterii – dobânda, perioada de graţie ş.a.m.d.

Consiliul Judeţean Cluj îşi propune ca primele sume de bani din creditul respectiv să fie trase în cursul lunii martie 2017, atunci când şi condiţiile vor fi propice lucrărilor în infrastructură. În lista drumurilor ce urmează a fi reabilitate cu ajutorul creditului vor putea intra exclusiv acelea pentru care au fost elaborate SF, PT sau DALI.

Pe de altă parte, Alin Tişe a precizat că există perspective de soluţionare rapidă a diferendului existent cu societatea KIAT. În momentul de faţă oferta tehnică a KIAT pentru cele patru drumuri pe care lucrările sunt suspendate este în analiză la direcţia de resort a Consiliului Judeţean. În ceea ce priveşte problema actualizării costurilor, chestiune solicitată de către KIAT, Consiliul Judeţean a comunicat deja modul în care aceasta poate avea loc, exclusiv în condiţiile legii.

Tişe a declarat şi că recent Drumul Ic – Ponor a fost finalizat în proporţie de 100%. Mai exact au fost remediate neconformităţile semnalate anterior de comisia de recepţie. Valoarea lucrărilor de remediere şi de aducere a lucrărilor la forma prevăzută în proiect a fost de aproximativ 7 milioane de lei, durata de execuţie fiind de 55 de zile.

Postaţi un comentariu