Se asfaltează drumul către Nicula

Consiliul Județean Cluj anunţă că a demarat în aceste zile execuția lucrărilor de asfaltare pe drumul județean DJ 109D Gherla – Nicula – Săcălaia – Sic, în cadrul programului de lucrări care vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a județului. Astfel, pe tronsoanele acestui drum  cuprinse între kilometrul 0+000 şi kilometrul 4+080 şi, respectiv, între kilometrul 4+780 şi kilometrul 7+000 se va aşterne covor asfaltic.

Drumul asigură accesul la mai multe obiective de interes turistic din zonă printre care Mănăstirea de la Nicula, Lacul știucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic.

Până în acest moment, a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de 2,61 de kilometri, între kilometrul 1+470 și kilometrul 4+080. În paralel cu aceste lucrări și cu cele care urmează să se execute pe sectoarele de drum vizate, sunt prevăzute și lucrări de întreținere constând în plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, reprofilarea de drum cu cilindrare cu adaos de piatră spartă, acostamente, burdușiri, curățarea șanțurilor și a rigolelor, precum și curățarea și desfundarea podețelor.

Postaţi un comentariu