Scandalul dezinfectanților îi scoate pe clujeni în stradă: „Haideți să facem ceva!”

Foto: Dan Bodea

Clujenii vor ieși în stradă, vineri, 6 mai, pentru a-și arată nemulțumirea față de neregulile și mizeria din spitalele românești. Manifestanții se vor întâlni în Piața Unirii de la ora 19:00. În această dimineață, mai mulți tineri din capitală au protestat în față Ministerului Sănătății. Aceștia au aruncat vopsea roșie pe jos, după care au spălat-o cu mopul.

„Ştergem urmele crimei. Ministerul Sănătăţii, DNA, DIICOT, complici la omor”, fiind mesajul afișat pe bannerele tinerilor.

Foto: Sidonia Bogdan

Foto: Sidonia Bogdan

Foto: Sidonia Bogdan

Foto: Sidonia Bogdan

„Ministerul Sănătății a efectuat un control în spitalele românești, în contextul scandalului dezinfectanților, declanșat de ancheta Gazetei Sporturilor. Ministrul a comunicat, astăzi, rezultatele: «Doar 5% dintre probele recoltate sunt neconforme. Pacienții sunt în siguranță». Hexi-Pharma vinde detergenți diluați de 10 ori, la prețuri de 10 de ori mai mari decât cele de achiziție, prin licitații trucate, iar în momentul declanșării anchetei, patronul Dan Alexandru Condrea a cerut să fie testată eficiența apei lui de ploaie, nu concentrația din bidoane. Autoritățile au executat ce a cerut condrea. Au făcut teste de eficiență. Cine a prelevat probele? Direcțiile Județene de Sănătate Publică (care nu l-au verificat pe Condrea nici când a avut reclamații), împreună cu angajații spitalelor (care cumpără de la Condrea prin licitații trucate). Sistemul s-a controlat singur și a ieșit bine la control. Da, e vorba de acel sistem care, de ani de zile, atentează la sănătatea și la viețile noastre”, se arată în motivarea evenimentului anunțat pe Facebook.

Bucureștenii vor protesta vineri, de la aceeași oră, în Piața Universității.

1 Comentariu

  1. Citizen Kane spune:

    Tocmai am discutat cu un medic din cluj care imi spunea ca au venit in inspectie niste obositi de la Ministerul Sanatatii cu ceva timp inainte de scandalul asta cu hexifarma si le-a zis sa dilueze solutiile cu care se sterilizeaza medicii inainte de operatii (gelul ala cu betadina cu care se spala pe maini) ca se consuma prea mult in spital si e costisitor.
    Pai despre ce vorbim? Ne mira ca o firma face chestia asta?
    Sarpele e putred de la cap.
    Is tare curios ce o sa se intample cu toata faza asta cu Hexifarma. Parerea mea e ca o sa primeasca o amenda, ei o sa se jure ca nu mai fac si in 2 luni daca ii testezi au produsele si mai proaste. Si vin zabalosii aia de la Min Sanatatii si iti mai zic si ei sa diluezi o porcarie deja diluata de 10 ori….

Postaţi un comentariu