Scandal pe bandă la Consiliul Judeţean. Prefectul a atacat hotărârile de revocare din funcţie a lui Ioan Oleleu şi de alegere a lui Mihai Seplecan

foto Dan Bodea
foto Dan Bodea

Prefectul Gheorghe Vuşcan a atacat astăzi în contencios două hotărâri ale Consiliului Judeţean Cluj. Este vorba despre hotărârea prin care Ioan Oleleu a fost revocat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi cea prin care Mihai Seplecan a fost ales să preia această funcţie.

“Noi am înregistrat la Tribunalul Cluj aceste acţiuni în contencios. Am verificat împreună cu colegii legalitatea hotărârilor şi am constatat că cele două nu respectau întru totul condiţiile legale. Cea prin care a fost ales Horaţiu Cătărig este legală. Acţiunile produc efecte imediate şi am comunicat la Consiliul Judeţean actele. Ca atare Ioan Oleleu este din nou în funcţia de vicepreşedinte, iar Mihai Seplecan este consilier judeţean” a declarat prefectul Gheorghe Vuşcan.

“Am aflat şi eu despre aceste acţiuni, dar aştept să fiu informat oficial. Nu voi face nici o acţiune până nu primesc informarea oficială. Nu pot eu să mă duc la consiliu şi să deschid uşa şi să spun am venit, aşa cum a făcut MIhai Seplecan. Aştept să fie totul oficial”, a declarat Ioan Oleleu.

Proaspătul vicepreşedinte Mihai Seplecan, care a ocupat această funcţie exact o săptămână spune că se va supune legii. “Voi respecta întocmai legea, aştept să mi se aducă la cunoştinţă în scris. Dar sunt mai multe semne de întrebare care se ridică. Oare de ce acţiunea a fost înregistrată la doar câteva minute după ce am trimis un comunicat în care am anunţat că merg la Centrul de Management al Deşeurilor, pe şantier? Eu în aceste zile am avut întâlniri cu toţi directorii din instituţie şi din instituţiile subordonate. Şi am decis să iau problemele consiliului la rând. Primul a fost centrul de deşeuri, urma aeroportul, Tetarom şi restul. Am avut o întâlnire şi cu cei de la Ape ca să decidem asupra unui proiect de extindere a exproprierilor pentru devierea Someşului, cu bani europeni, care altfel se pot pierde. Aşa că mă întreb pe cine au deranjat acţiunile unui tânăr de 32 de ani fără firme şi afaceri, care a dorit să aducă transparenţa la Consiliul Judeţean?”, a spus Mihai Seplecan.

Acesta a adăugat că îşi va continua activitatea începută, chiar dacă în calitate de consilier judeţean. “Ne rezervăm dreptul îm preună cu colegii liberali să facem plângere împotriva prefectului pentru abuz în serviciu. oricum în CJ este o nouă majoritate care oeste două săptămâni iar mă va vota vicepreşedinte şi apoi să preiau atribuţiile de preşedinte. Apoi mă dă prefectul jo şi peste două săptămâni iar mă vor vota vicepreşedinte. Majoritatea nu se schimbă. Aşa că mi înţeleg gestul celor de la PSD”, a adăugat Mihai Seplecan.

Mihai Seplecan a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean la ultima şedinţă ordinară. Aceasta după ce consilierii au votat revocarea din această funcţie a lui Ioan Oleleu. Consiliul Judeţean este condus în prezent de vicepreşedintele Vakar Istvan care a preluat atribuţiile de preşedinte după arestarea lui Horea Uioreanu pentru fapte de corupţie.

Postaţi un comentariu