Ryanair anunță 7 rute noi din Timișoara, una către București

Michael O'Leary a luat România la țintă | Foto: Bogdan Stanciu

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunțat joi, 14 ianuarie, deschiderea unei baze pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”. Baza, căreia Ryanair îi va aloca o aeronavă (o investiție de 100 milioane $), va fi operațională începând cu 1 noiembrie 2016.

De pe aeroportul bănățean vor fi operate șapte noi rute, către Berlin, Bruxelles-Charleroi, Dusseldorf-Weeze, Frankfurt-Hahn, Londra-Stansted, Milano-Bergamo, dar și o nouă rută catre București, cu o frecvență de două zboruri pe zi. Prima bază românească a Ryanair va servi 575.000 de noi clienți pe an, respectiv va susține 430 de locuri de muncă, conectate activităților Aeroportului Internațional Timișoara, se arată într-un comunicat de presă al companiei aeriene.

Până acum, Ryanair opera doar de pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, dar anul trecut compania a decis să intre agresiv pe piața din România. Intenția Ryanair a fost relatată în premieră de Transilvania Reporter. La vremea respectivă, directorul companiei, Michael O’Leary, spunea că este inevitabil ca în câțiva ani Ryanair să nu ajungă și la Cluj, dar nu a dat alte detalii.

Directorul comercial al Ryanair, David O’Brien, a declarat că prin amplasarea unei aeronave la Timișoara,  Ryanair investește 100 de milioane de dolari. „Anunțăm deschiderea rutei Timișoara – București cu o frecvență de două zboruri pe zi, dar și a altor șase rute, internaționale, către Berlin, Bruxelles-Charleroi, Dusseldorf -eeze, Frankfurt-Hahn, Londra-Stansted și Milano-Bergamo, care vor servi 575.000 de clienți într-un an, respectiv vor susține 430 de locuri de muncă, conectate activităților aeroportului”, a mai spus oficialul Ryanair.

Noua rută Timișoara – București, disponibilă în curând pentru rezervări, va opera cu o frecvență de două zboruri pe zi. Oficialii Ryanair au mai anunțat că, pentru a sărbători noua bază, compania scoate la vânzare peste 100.000 de locuri, la tarife începând de la €19, 99 pentru călătorii în noiembrie și decembrie, și rezervări până la miezul nopții de Marți, 19 ianuarie.

Postaţi un comentariu