România 5-0 Maroc| Tânărul Edris Fetisleam, victorie la debutul în Cupa Davis

Edris Fetisleam a trecut rapid peste emoțiile debutului și a reușit prima sa victorie pentru România (FOTO: Dan Bodea)

România a predat o adevărată lecție de tenis în întâlnirea cu echipa de Cupa Davis a Marocului, tricolorii încheind cu scorul general de 5-0. A doua zi a consemnat două premiere pentru echipa României, Dragoș Dima reușind prima lui victorie în competiției, în timp ce tânărul Edris Fetisleam a izbutit primul succes la chiar prima sa convocare. Astfel, s-a consemnat o victorie facilă a jucătorilor români, care au reușit performanța de a câștiga fiecare set inaugural în mai puțin de 30 de minute.

„Ora de tenis” a fost producția prezentată de echipa de Cupa Davis a României în întâlnirea cu Marocul, după ce patru meciuri din cele cinci jucate nu au durat mai mult de o oră. După ce în prima zi, Marius Copil și Adrian Ungur și-au câștigat fiecare meciurile, ziua a doua a început cu partida de dublu, dintre perechile Florin Mergea/Marius Copil, respectiv Lamine Ouahab și Idmbarek Yassine. Românii au început tare, cu Marius Copil arătând multă disponibilitate la efort, după ce în ziua precedentă își câștigase meciul în 40 de minute. La 5-1, marocanii au câștigat un game alb pe propriul serviciu, însă setul inaugural nu le-a adus mai multe reușite, iar prima parte a meciului s-a încheiat cu un punct frumos, cu multe schimburi, câștigat în cele din urmă de echipa României cu 6-2, după 24 de minute de joc.

Experimentații Florin Mergea și Marius Copil nu au avut probleme în meciul de dublu (FOTO: Dan Bodea)

Primul game din setul doi a fost adjudecat de către marocani pe serviciul lui Lamine Ouahab, însă a urmat Marius Copil, care a echilibrat scorul din set cu un game la 0 în care, din nou, adversarii nu au reușit să returneze nicio minge. Pe serviciul lui Mergea, marocanii au avut inclusiv două mingi de break la 2-1 pentru România, însă tricolorii au reușit să revină și au concretizat break-ul obținut în game-ul precedent, ducând scorul la 3-1. Un nou break reușit la 5-1 a închis partida după doar 53 de minute de joc, cu scorul de 6-2, 6-1, iar România avea 3-0 la general înaintea ultimului meci din întâlnirea cu Marocul.

În meciul patru al întâlnirii cu Maroc s-au întâlnit Dragoș Dima (25 de ani și numărul 419 ATP) și Soufiane El Mesbahi (17 ani). Românul a părut hotărât să păstreze tradiția colegilor săi de a nu sta în setul inaugural mai mult de 30 de minute, încheind prima parte a meciului cu 6-0.

Cu ceva mai mult curaj și un joc agresiv, El Mesbahi a reușit să își facă apariția pe tabela de scor și a câștigat game-ul inaugural al setului doi pe serviciul lui Dragoș Dima. Marocanul a continuat să pună probleme jucătorului român și l-a ținut pe Dragoș în schimburi lungi, reușind pe parcurs să facă două break-uri. Românul nu a cedat totuși și a câștigat în cele din urmă cu 6-0, 6-4, reușind astfel prima s-a victorie în Cupa Davis.

Dragoș Dima a reușit prima sa victorie în Cupa Davis (Foto: Dan Bodea)

Debut cu victorie

Chiar dacă era anunțat Adrian Ungur pentru meciul 5, căpitanii celor două echipe au hotărât în cele din urmă să ofere ocazia unor tineri tenismani să își facă debutul în Cupa Davis. Atât românul Edris Fetisleam (18 ani) cât și jucătorul marocanilor, Yassir Kilani (17 ani) s-au aflat la primele meciuri pentru echipele lor, Edris fiind de altfel chiar la prima sa convocare, „câștigată” în cadrului unui mini-turneu organizat de către Federația Română de Tenis tocmai pentru a găsi cel mai bun tânăr talent al momentului și a-l trimite la echipa de Cupa Davis.

În ciuda emoțiilor, debutantul Edris a intrat bine în joc și a reușit rapid un prim break în fața adversarului său, românul jucând un tenis defensiv bun și profitând de momentele de lipsă de precizie pe care le-a avut Yassir Kilani în prima parte a meciului. Un moment important s-a consemnat la 3-1 pentru Fetisleam, când pe serviciul său, adversarul a avut 40-0, însă românul a reușit o revenire entuziasmantă și a izbutit astfel al doilea break al setului, după care a câștigat setul 1 cu 6-2, în doar 28 de minute.

Setul doi a început în aceeași notă de dominație din partea lui Edris, care și-a făcut adversarul să izbească racheta în teren, după ce românul a reușit să facă break încă din primul game. Urcările la fileu au fost aspru pedepsite de către Edris, care a făcut imediat și al doilea break și a dus scorul la 3-0. Jucătorul român a călcat pedala de accelerație pe final, iar după 49 de minute de joc, Edris a câștigat cu 6-2, 6-0.

„Am avut emoții mari de la început la fel, dar bine că le-am putut controla. E o experiență cu totul deosebită pentru că e o sală mare și simțeam că publicul este atent la mine. Am intrat parcă de nicăieri pentru că nu era sigur că joc nici după meciul lui Dragoș [n.r Dragoș Dima]. Față de ce am jucat până acum este cu totul altceva. Mă bucur că am reușit să joc și să câștig. Sper să mai joc în Cupa Davis pentru că este extraordinar”, a spus tânărul jucător după meci.

Edris Fetisleam a învins după mai puțin de 50 de minute de joc (FOTO: Dan Bodea)

Pentru România urmează meciul cu Polonia din cadrul Grupei a II-a Europa/Africa din cadrul Cupei Davis, partida urmând să se joace în luna septembrie a acestui ani.

Postaţi un comentariu