Rock fără frontiere. Holograf şi EDDA Művek, show de excepție și o lecție de multiculturalitate la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Foto: Maria Man

Două dintre cele mai cunoscute și iubite formații rock din România, respectiv din Ungaria, au concertat sâmbătă seara, 7 octombrie în incinta Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, unde mii de clujeni, dar nu numai, s-au bucurat de un show de excepție.

Primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Holograf, trupă care se pregătește să sărbătorească în curând 39 de ani de existență pe piața muzicală din România. Astfel, la ceas aniversar, cei prezenți în sală au avut parte de trei surprize muzicale, pe lângă piesele recente, îndrăgite de public, și anume trei melodii vechi, extrase de pe primele albume semnate Holograf: „Singur pe drum”(1996), „Banii vorbesc” (1992), „Umbre pe cer” (1987), piese fredonate și savurate la maxim de clujeni.

Foto: Maria Man

Formaţia Holograf a fost înfiinţată în anul 1978 şi este în continuare foarte activă pe marile scene din ţară, cu concerte foarte bine primite de public. / Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Nu au lipsit nici celebrele piese: „Ochii tăi”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea!”, „Vreau o minune”, „Primăvara începe cu tine”, „Cât de departe”, „Și băieții plâng câteodată” sau „Dragostea mea”.

Carismaticul Dan Bittman i-a provocat pe cei din sală să participe activ la concert și să fredoneze singuri refrenele celor mai cunoscute piese, la finalul acestora, iar „minunea” s-a produs cât ai spune „Cât de departe”.  

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

După două bis-uri, formația bucureșteană s-a retras, urmând o pauză de 20 de minute, timp în care rock-ul a continuat să îi îmbie la dans pe cei prezenți în sală. Înainte ca EDDA Művek, unul din brandurile rock ale Ungariei, să urce pe scenă, spectatorii au putut asculta, unii dintre ei în premieră, o piesă îndemn: „Show must go on!”, de la Queen, dar în maghiară de această dată. A fost momentul când sute de persoane au plecat, urmând ca cei rămași să savureze o nouă porție de rock în limba maghiară.  

EDDA Művek a luat naştere în 1973, în oraşul maghiar Miskolc, sub numele de Griff. De-a lungul carierei cu peste 20 de albume şi sute de concerte, rockerii de la EDDA au avut succes cu hituri precum „A kőr”, „A hűtlen”, „Éjjel érkezem”, „A keselyű”, „Ünnep”, „Elhagyom a várost” sau „Gyere őrult”. 

Trupa a cântat cele mai îndrăgite piese, dar  a avut și o serie de momente instrumentale savuroase, în care chitara a devenit limbaj universal.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Concertul Holgraf şi EDDA Művek a fost organizat de Backstage Production. Evenimentul marchează împlinirea a 10 ani de existenţă a magazinului Diego Cluj-Napoca. Până pe 20 decembrie 2017, toți cei care au participat la concert pot beneficia, la cumpărarea de produse din magazinul Diego din oraș, de o reducere egală cu preţul biletului achiziționat pentru concert.

Postaţi un comentariu