Rio 2016| Tecău și Mergea, argint olimpic în proba de dublu la tenis masculin

Foto: Dan Bodea

România a obținut cea de-a doua medalie de la Olimpiada de Vară de la Rio de Janeiro, prin echipa masculina tenis de câmp, care a luat argintul olimpic după ce a pierdut în trei seturi finala cu dublul spaniol Rafael Nadal/Marc Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6, după aproape trei ore de joc. Bronzul olimpic a fost câștigat de perechea americană Johnson/Sock.

Deși au avut break în decisiv și au salvat  două mingi de meci, românii nu au putut câștiga finala olimpică a comeptiției de tenis dublu masculin, obținând totuși argintul și astfel a doua medalie a delegației României.

Pe fondul mai multor mingi greșite de Florin Mergea pe serviciul nostru, spaniolii au izbutit un prim break la scorul de 2-2, în ciuda faptului că nu au arătat un joc foarte organizat, mai ales în condițiile în care Rafa Nadal nu părea de fiecare dată confortabil cu rigorile pe care le impune jocul de dublu. Problemele au continuat și la serviciul următor al românilor, care au mai pierdut încă o dată și scorul a devenit 5-2, cu spaniolii servind și câștigând primul set după doar 33 de minute cu scorul de 6-2.

În setul secund cursul jocului s-a schimbat în favoarea românilor. Mai multă precizie, mai multă inițiativă în schimburile mai lungi și la 2-1 pentru noi, pe serviciul advers, Mergea și Tecău au fructificat două șanse de break, distanțându-se încă din debutul actului secund. Pe fondul unui joc solid, românii au ajuns la 5-2 și au câștigat setul pe propriul serviciu, revenind de la 40-0 și câștigând astfel actul secund la finele unui set în care românii au avut 19 lovituri câștigătoare, față de doar 6 ale spaniolilor.

În decisiv, la 2-1 pentru spanioli pe serviciul lui Mergea, game-ul a durat mai bine de 15 minute, cu trei duble greșeli făcute de român care însă a izbutit, alături de Tecău să păstreze echilibrul. La 3-3, pe serviciul lui Marc Lopez, românii au jucat admirabil și au făcut un break alb, însă spaniolii au revenit imediat și au recuperat. Ultimul game a fost de infarct: pe serviciul românilor, spaniolii au avut două mingi de meci anulate de Tecău și Mergea, care însă nu au rezistat asaltului final al spaniolilor și au cedat cu 2-6, 6-3, 4-6.

Postaţi un comentariu