Rețeaua de sănătate Regina Maria și Horia Ciorcilă au încheiat un parteneriat pentru primul spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca

Rețeaua de sănătate Regina Maria inițiază un proiect comun de dezvoltare a primului spital privat integrat la Cluj-Napoca – printr-o investiție totală de 15 milioane de euro. Spitalul, construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din afara Bucureștiului.

Cu o suprafață de 7.000 mp, noul spital regional este al cincilea spital al rețelei și reprezintă un proiect de dezvoltare care va aduce în Cluj-Napoca experienta și know-how-ul acestei rețele. Noul centru medical regional va oferi o gamă complexă de specialități medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, chirurgie pediatrică, ortopedie. În plus, spitalul va dispune de maternitate, un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale, un ambulatoriu multi-disciplinar și camera de gardă, se arată în comunicat al rețelei private de sănătate.

„Deschidem seria investițiilor din acest an prin cel mai mare proiect Regina Maria din afara Bucureștiului – primul spital generalist, integrat, construit de la zero, în Cluj-Napoca. Decizia de a deschide această unitate medicală de excelență a venit natural, ca urmare a prezenței noastre de 8 ani în Cluj. Ne simțim foarte bine în Ardeal, iar pentru construcția acestui spital avem un partener solid, cu o reputație foarte bună, domnul Horia Ciorcilă. Îi mulțumesc că dezvoltăm împreună poate cel mai important proiect de pe segmentul serviciilor medicale din Ardeal. Vom crea peste 300 de locuri noi de muncă și suntem convinși ca vom atrage echipe medicale cu experiență, orientate pe calitate și grija pentru pacient. Pentru noi, mai important decât orice rămâne promisiunea de a oferi același standard înalt de calitate în ingrijirea și siguranța pacientului”, a declarat Fady Chreih, directorul general al rețelei.

„Cred foarte mult în reușita parteneriatului cu Rețeaua de sănătate Regina Maria pentru că are la bază atât spirit antreprenorial, cât și grija pentru oameni. Va fi un centru medical care, pe lângă standardele medicale aduse la nivel regional, în Transilvania, va contribui la creșterea economiei din zonă”, a declarat Horia Ciorcilă.

Proiectul de arhitectură va fi conceput de firma Arhimar Cluj, iar project managerul va fi compania Verbau Cluj. În primul an de la deschidere, operatorul privat de servicii medicale estimează un flux de peste 10.000 de pacienți în spital și în ambulatoriu.

În Cluj, rețeaua de sănătate operează deja două clinici multidisciplinare, un laborator de analize medicale, un Centru specializat în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, un Centru de Medicina Muncii și un Centru de Kinetoterapie și Recuperare Medicală cu o o echipa de peste 100 de medici.

 

Postaţi un comentariu