Retailerul IKEA deschide un magazin la Cluj

Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare Ikea vrea să deschidă încă opt magazine în România, Clujul urmând să fie gazdă a unui astfel de magazin cel mai probabil după anul 2021. În 2018 va fi inaugurat magazinul de pe Bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti, după o investiţie de peste 80 milioane euro, a declarat marţi directorul Ikea pentru Europa de Sud-Est, Stefan Vanoverbeke, citat de News.ro

“Până în 2025 vrem să avem 13 magazine în Europa de Sud- Est, din care 9 să fie deschise în România. Vom deschide în România încă 8 magazine pe lângă cel din Băneasa. (…) Estimăm că magazinul Pallady îl vom inaugura la sfârşitul anului 2018”, a spus Vanoverbeke, într-o întâlnire cu jurnaliştii.

Magazinul din zona Pallady, al doilea din Capitală şi din România, va costa peste 80 de milioane de euro şi va avea o suprafaţă de 36.000 de metri pătraţi, potrivit Ikea.

Următoarele magazine pe care retailerul suedez de mobilă vrea să le deschidă sunt în Timişoara, Braşov şi Cluj, însă acestea nu vor fi inaugurate mai devreme de 2021.

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni a anunţat marţi că a înregistrat în România cea mai mare rată de creştere de la nivelul grupului în ultimul an, cifra de afaceri avansând cu 21, 5% în anul fiscal 2015-2016, care s-a încheiat la finalul lunii august, până la 514 milioane de lei.

La nivel de grup, Ikea a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 7% în anul fiscal 2015-2016 faţă de anul fiscal anterior, până la 34, 2 miliarde euro, nivel-record, chiar dacă uşor sub estimările grupului.

În România, retailerul suedez are un singur magazin, în zona Băneasa, care se întinde pe o suprafaţă de 26.000 mp.

În anul fiscal 2015-2016, în magazinul Ikea din Bucureşti au ajuns 3, 2 milioane de vizitatori, în timp ce site-ul magazinului a fost vizitat de 6, 6 milioane de utilizatori unici.

Postaţi un comentariu