Regulamentul de admitere la creşă va fi schimbat din septembrie

Foto: Centrul Bugetar Creşe

Părinţii care au domiciliul în Cluj vor primi cinci puncte, în timp ce părinţii cu viză de reşedinţă vor primi doar două. Asta prevede noul regulament de admitere la creşă care va intra în vigoare din septembrie dacă va fi adoptat în această formă de Consiliul Local.

În acest moment regulamentul în forma nouă este supus dezbaterii, până pe 12 iulie, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca şi poate fi consultat aici.

După ce 905 copii au rămas fără loc la creşă la sesiunea de admitere de la începutul lunii iunie, mai mulţi părinţi au apelat la autorităţile locale pentru a cere ajutor în rezolvarea problemei lor. S-a constituit atunci un grup de lucru alcătuit din reprezentanţi ai Primăriei, reprezentanţi ai părinţilor şi Fundaţia Părinţi Clujeni. Una dintre soluţiile identificate de acest grup a fost tocmai schimbarea regulamentului de admitere. Minuta întâlnirii preciza că în funcţie de rezultatul dezbaterii publice regulamentul se va aplica locurilor rămase vacante în urma înscrierii copiilor la grădiniţă, respectiv pentru locurile nou înfiinţate.

1 Comentariu

  1. Adi spune:

    Felicitari pentru acest pas! Mizeria cu flotantul ar trebui scoasa si de la inscrierea in scoli.

Postaţi un comentariu