Regizorul Tudor Giurgiu, în echipa executivă a Cluj 2021- Capitală Culturală Europeană

Regizorul, producătorul și fondatorul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, va face parte din Comitetul Executiv care manageriază candidatura Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021.

Experiența și notorietatea lui Tudor Giurgiu vor fi puse și în slujba aducerii la Cluj, în 2021, a titlului de Capitală Culturală a Europei. Alături de acesta, în comitetul executiv, a mai intrat unul dintre fondatorii Jazz in the Park, Ștefan Teișanu, Szakats Istvan (cel care până acum făcea parte din Comitetul Director al asociației), dar și artistul plastic Mihai Pop.

„Avem nevoie de muncă de echipă, la fel cum a fost nevoie și în etapa precedentă, până să se aleagă această listă scurtă. Practic, o luăm de la zero cu dosarul de candidatură. Toate orașele pornesc de la același nivel. Tudor Giurgiu va face parte din echipa executivă, va scrie la aplicația pe care urmează să o trimitem și va propune evenimente”, a explicat președintele Cluj 2021- Capitală Culturală Europeană, Florin Moroșanu.

Pentru anul 2016, bugetul Asociației Cluj 2021- Capitală Culturală Europeană va fi de 712.000 de lei, dintre care 500.000 de lei vor veni de la bugetul local. Asociația plănuiește să obțină din cotizații și sponsorizări încă 122.000 de lei, respectiv 90.000 de lei.

Raportul celor 12 experți care au analizat dosarele de candidatură ale celor 14 orașe din România care candidează pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 a fost făcut public marți, 26 ianuarie. Documentul prezintă analiza fiecărui dosar de candidatură și criteriile care au dus la alegerea pe lista scurtă (cazul orașelor Cluj-Napoca, Baia Mare, Timișoara și București), respectiv respingerea aplicațiilor. Astfel, în cazul Clujului, juriul a apreciat onestitatea cu care proiectul de candidatură prezintă problema comunității rome, subliniind însă faptul că proiectul are nevoie de mai multă deschidere în privința colaborării cu alte orașe europene.
Citiţi mai multe în articolul: Verdictul experților pentru Capitala Europeană a Culturii: de ce a ajuns Cluj-Napoca pe lista scurtă?

Postaţi un comentariu