Rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, este noul președinte al Academiei Române

Ioan-Aurel Pop | Foto: Dan Bodea

Membrii Academiei Române l-au ales joi, 5 aprilie, pe rectorul UBB Ioan Aurel Pop pentru funcția de președinte al Academiei Române. Rectorul UBB a primit 86 de voturi în cadrul unei ședințe care s-a desfășurat cu ușile închise, . Alegerile s-au desfășurat în cadrul Adunării Generale, care a început la ora 10:00. 

Candidații la cea mai înaltă funcție a forului au fost Ioan-Aurel Pop – rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Victor Voicu – președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române și Bogdan Simionescu – vicepreședintele Academiei Române. Cristian Hera, președinte interimar al Academiei după decesul lui Ionel Valentin Vlad, a anunțat că se retrage din cursă, din cauze medicale.

Ioan-Aurel Pop este rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aflat în prezent la al doilea mandat la conducerea instituției de învățământ superior. Este profesor universitar, doctor în Istorie, membru corespondent al Academiei de Științe, Litere și Arte (Paris) din 1999, membru titular al Academiei Române din 2010 și membru al Academiei Europene de Științe și Artă (Salzburg) din 2013. În 2015, a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Citiți și:

Interviu cu rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop. Nimic despre Facebook, foarte mult despre istorie

Ioan-Aurel Pop: Ca români, ar trebui să ne străduim să fim noi înșine

Postaţi un comentariu