Record pentru Salina Turda: obiectivul turistic a depășit, în premieră, 500.000 de vizitatori într-un an

Foto:Dan Bodea

La cinci ani de la redeschiderea obiectivului turistic, Salina Turda a reușit să atingă un prag istoric de peste 500.000 de vizitatori într-un an. Norocosul vizitator care a cumpărat biletul ce a consemnat recordul a fost un tânăr din județul Mureș. Acesta a fost răsplătit cu un abonament gratuit pe viață pentru două persoane.

Mii de turiști din toată țara, dar și din străinătate coboară zilnic la 130 de metri sub pământ, în minele Salinei Turda. De la redeschidere, obiectivul turistic a avut în fiecare an tot mai mulți vizitatori, însă luna Octombrie a anului 2015 a consemnat, în premieră, atingerea bornei de 500.000 de turiști într-un an calendaristic.

„Dacă mergem după documentația pe care noi am depus-o, probabil niciodată nu a fost cuprinsă o asemenea variantă în care noi să avem atât de mulți turiști. Porneam undeva de la 40.000 și mergeam cu previziunile până la un maxim de 80.000, poate 100 de mii, incluzând turismul balnear”, spune Tudor Ștefănie, primarul orașului Turda.

Turistul cu numărul 500.000 a fos răsplătit de conducerea salinei cu un abonament gratuit, valabil pe viață, pentru două persoane.

„Sincer nu mă așteptam la nicio surpriză. Ar fi trebuit să fie ceva normal, dar de data asta se pare că am avut noroc. E un premiu foarte frumos și le mulțumesc”, a spus Dan Hudrea, câștigătorul premiului.

Un tânăr din Mureș a fost turistul cu numărul 500.000 la Salina Turda,   în acest an

Un tânăr din Mureș a fost turistul cu numărul 500.000 la Salina Turda, în acest an

În 2014, numărul total al turiștilor care au ajuns la salină a fost de 478.000. Potrivit datelor strănse de conducerea obiectivului turistic, aproximativ 30% dintre cei care vizitază Salina Turda sunt turiști străini.

 

Postaţi un comentariu