TIFF 2014 “Marele caiet”, “Suntem cele mai tari” şi “Suntem Mari Pepa”

Foto: www.variety.com

Pentru cinefilii care vor să îşi petreacă ziua într-o sală de cinema, directorul artistic TIFF2014, Mihai Chirilov, are următoarele recomandări:

– Un film vedetă al Zilei Maghiare – „Marele caiet / The Notebook” (ora 18, Cinema Florin Piersic)- Al Doilea Război Mondial. Doi băieţi gemeni în vârstă de 13 ani sunt trimişi din oraş în satul bunicii, în a cărei casă ar trebui să fie în siguranţă. Dar bătrâna ar vrea mai degrabă să acorde atenţie unei sticle de băutură decât nepoţilor şi aceştia, în loc de confort, au parte de ororile războiului. Filmul a fost premiat cu Globul de cristal la Karlovy Vary.

– Două filme pline de energie şi punk adolescentin, care merg perfect împreuna: „Suntem cele mai tari/We are the best” (20:45) şi „Suntem Mari Pepa / Somos Mari Pepa” (23:15), ambele la Cercul Militar.

Acţiunea filmului “Suntem cele mai tari” se petrece în Stockholm, în 1982. Un film despre Bobo, Klara şi Hedvig, trei fete de 13 ani care rătăcesc pe străzi. Care sunt curajoase, dure, puternice, neajutorate, derutate şi ciudate. Care trebuie să aibă grijă de ele însele mult prea repede. Care formează o trupă punk fără instrumente, chiar dacă toată lumea spune că punk-ul a murit. Film câştigător al marelui remiu la festivalul de la Tokyo.

“Suntem Mari Pepa” este o producţie mexicană cu o durată de 95 de minute. Cei patru băieţi din trupa Mari Pepa se află pe drumul spre faimă când realitatea îi prinde din urmă: prima prietenă, probleme cu părinţii, o chitară furată şi dintr-o dată totul pare să conspire împotriva lor.

Postaţi un comentariu