Începe stagiunea în spaţiul cultural Reactor

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Spaţiul cultural Reactor de creație și experiment deschide stagiunea la sfârşitul acestei săptămâni cu un eveniment complex care cuprinde teatru și magie, muzică şi arte vizuale.

Publicul este invitat vineri, 5 septembrie, de la ora 20.00, la premiera “Abra Cuniculus”, un spectacol de magie și ventrilocie 100% interactiv, în care spectatorii vor putea să discute cu personajele de pe scenă. Datorită naturii interactive, spectacolul este diferit de la o reprezentație la alta. Protagoniştii evenimentului vor fi iluzionistul Florin Suciu Buh şi iepurașul Bubu.

Seara continuă cu expoziția de ilustrație ”Vise în culori” a Cătălinei Chirilă, despre care artista afirmă: ”Scopul acestor imagini este viziunea unei naturi onirice personale, imagini sonore, legătura dintre compoziția plastică și muzica virtuală presupusă. Încerc o insuflețire cromatică a oricărui spațiu mort, o tratare polifonică a naturii, văzută în imaginea ei primordială, copaci, dealuri, flori, ape, animale, unde elementele se dispersează, proliferează, se minimalizează prin înmulțire progresivă, si asta pentru a se ajunge la un soi de hiperrealism de tipul naturii din pictura naivă. Trebuie să fie o viziune a stării de vis, din perspectiva cerului, privire din ce în ce mai înaltă, privire pentru care privitul e infinit, inepuizabil. E o privire în care ochiul nu se închide pentru a se odihni, o mașinărie de vise ca fenomen natural, care nu răstălmăcește, nu disimulează, ci comunică în mod naiv ce are de comunicat.”

Tot atunci, la mansardă, cu instalația ”Reactor – transformarea spațiului”, organizatorii  pregătesc o surpriză atât pentru prietenii mai vechi, cât și pentru cei nou-veniți. Ultima parte a serii este rezervată muzicii, Andrei Puiu, Paul Socol & friends garantând un final relaxant pe ritmuri jazzish-funkish-blues.

Programul din această toamnă în Reactor de creație și experiment mai include, printre altele, o nouă premieră și două spectacole invitate din străinătate.

Pentru detalii și rezervări:

0747 197 501

rezervari.reactor@yahoo.ro

Preț întreg: 15 lei, studenți: 10 lei

Postaţi un comentariu