Cluj-Napoca este singurul oraş din România care dispune de cea mai performantă aparatură pentru diagnosticarea afecţiunilor urechii interne

Cluj-Napoca este singurul oraş din România care dispune de cea mai performantă aparatură pentru diagnosticarea şi tratarea acufenelor, vertijului, ameţelilor, instabilităţii şi tulburărilor de mers cauzate de afecţiuni ale urechii interne.

Clinica Nova Explorări ORL este prima clinică din Transilvania care oferă un bilanţ complet al urechii interne, atât audiologic cât şi vestibular (de echilibru). Clinica funcţionează din luna mai 2018 şi la Cluj-Napoca şi este dotată cu aparatură de înaltă performanţă de ultimă generaţie, unică în Transilvania si in Romania. Specialiştii clinicii pot efectua peste 15 teste specifice urechii interne în baza cărora pot stabili diagnostic de mare precizie şi tratamente personalizate.

Am gândit să înfiinţăm aici acest Centru de Excelenţă pentru diagnosticarea afecţiunilor urechii interne, tulburărilor de echilibru şi de mers, deoarece Clujul este un centru universitar în continuă dezvoltare şi care deserveşte mai multe judeţe ale Transilvaniei. Sunt mulţi varstnici, dar chiar si tineri care lucrează în domeniul IT, iar ei se situează, din păcate, într-una din grupele importante de risc pentru vertij. Am adus la Cluj-Napoca, la Clinica Nova Explorări ORL, aparatură de ultimă generaţie, în mare parte unică în România.

Pentru a fi accesibili tuturor pacienţilor cu afecţiuni în domeniul nostru de activitate (ORL) am încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, pacienţii cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau alţi specialişti pot beneficia de consult gratuit. Decontarea este posibilă în limita testelor aprobate prin contractul cadru, restul serviciilor noastre fiind cu plată (între 50 şi 250 de lei). (Ioana Alexandra Vodă, medic primar ORL, competenta in otoneurologie Paris- 2015, membru al Societăţii Internaţionale de Otoneurologie ).

Scaunul 3 D- TRV, platforma Eclipse ABR-OEA echipată complet, modulul pentru videonistagmografie (VNG) aparatul pentru testarea acuităţii vizuale dinamice (AVD) şi platforma dinamică computerizată (PDC) sunt echipamente aflate în dotarea clinicii, unice în Romania. Sunt cele mai moderne aparate pentru examinarea ORL si diagnosticare, dar mai ales pentrul tratamentul nemedicamentos, de reabilitare a funcţiilor vestibulare, de simetrizare a informatiilor, de stabilizarea imaginilor pe retina – cazul osciplopsiilor, redarea unui mers stabil, normal, de inlaturare a dependentei vestibulare.

Scaunul  3 D- TRV este folosit pentru analiza, diagnosticul şi tratamentul vertijului de poziţie -VPPB,  cauza cea mai frecventa de vertij rotator (deplasare de otoliti). Ofera posibilitatea executării cu uşurinţă şi în deplină siguranţă a manevrelor de evaluare a nistagmusului- (miscarile globului ocular) în poziţii extreme, nefiziologice, cu localizarea exactă a otolitilor deplasaţi şi, deci, tehnici foarte exacte de repoziţionare otolitică (Eplay, Semont, Barbeque), chiar şi pentru pacienţii greu deplasabili, rigizi, imobili, vârstnici, supraponderali, cu patologii de coloană vertebrală.

Cu ajutorul platformei Eclipse ABR-OEA echipată cu modulele  ABR-EP25, VEMP, TEOEA se efectuează teste electrofiziologice obiective, fara a necesita raspunsul pacientilor, care măsoară răspunsul centrilor nervoşi la stimuli auditivi. Funcţionează pe acelaşi principiu al unui EEG, doar că este dedicat urechii interne.

Doar la Clinica Nova Explorări ORL din Cluj-Napoca, in exclusivitate pentru România, funcţionează si un dispozitiv de verificare şi reeducare a acuităţii vizuale dinamice, de fixare şi păstrare a imaginii pe retină, în situaţia în care noi ne miscam sau obiectele se misca in jurul nostru.

Platforma Dinamică Computerizată (PDC), unică în Transilvania, permite testarea echilibrului pacienţilor în doar 2 minute. Pe platformă, în plan fix si instabil, pacientul este testat in obscuritate si in stimulare optocinetica, permitandu-ne stabilirea unui diagnostic complet al strategiei de echilibru, ce poate fi vizuala, vestibulara sau somestezica. Platforma dispune şi de programe de reeducare, simetrizare a echilibrului şi a mersului folosind softuri cu realităţi virtuale si jocuri. Compensarea disfunctiilor vestibulare  este posibilă în 5-10 şedinţe a câte 30 de minute, permitand si reabilitarea mersului si dezechilibrelor de tip central( post AVC, ataxie cerebeloasa, scleroza multipla,sd parkinsonian, neuropatii, etc).

Clinica Nova Explorări ORL a fost înfiinţată în 2001 în Bucureşti, după modelul Centrului de Explorări Funcţionale Otoneurologice Falguiere din Paris, sub îndrumarea celebrului doctor Michel Toupet, are personal supraspecializat în străinătate cu competenţe în acest domeniu.

La Cluj-Napoca, Clinica Nova Explorări ORL funcţionează zilnic, de luni până vineri, de la ora 8-20, la demisolul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj, strada Viilor 46-50. Programările se fac la numărul de telefon 0364 881 531.

MyHome

Detalii:  Dr. Ioana Alexandra Vodă (ORL)- tel. 0771 419766

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Popa Cristina says:

    Am fost diagnosticata mai in urma cu 20 ani otita medie surpurata la ambele urechi acum cu hipoacuzie as vrea sa stiu daca se poate o consultatie si un diagnostic precis pt ca aud rau cum

  2. Popa Cristina says:

    Am fost diagnosticata mai in urma cu 20 ani otita medie surpurata la ambele urechi acum cu hipoacuzie as vrea sa stiu daca se poate o consultatie si un diagnostic precis pt ca aud rau

  3. Amalia Zamfir says:

    Am fost diagnosticata cu hipoacuzie la urechea stânga , îmi suna urechea de mai bine de 8 ani. Este un hisăit , un sunet fin care nu are întrerupere , îmi crează amețeli câteodată și parca simt ca îmi scade auzul și îmi afectează concentrarea , am făcut teste de auz dar au avut rezultate bune, normale.Am înțeles de la doctorița mea ca la un moment dat in viața acest sunet poate sa dispară , m-am obișnuit cu el pentru ca nu am încotro dar as da orice sa scap de el.Credeți ca ma puteți ajuta la acest stagiu? Va mulțumesc.

Postaţi un comentariu