America, venim! „aterizează” în cinematografe la sfârşitul săptămânii

Foto: www.librafilm.net

După ce a fost difuzată, în avanpremieră, în cadrul celei de a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), comedia „America, venim!” ajunge în fața cinefililor clujeni la sfârşitul acestei săptămâni. Filmul este distribuit în Cinema City Iulius Mall, Cinema City Polus Center și Cinema Florin Piersic.

Doritorii se vor putea bucura de o proiecţie specială, în prezenţa regizorului Răzvan Săvescu şi a unuia dintre actorii din rolul principal, la Cinema Florin Piersic, miercuri, 17 septembrie, de la ora 20:00.
America, venim! pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. Exuberanţa şi lipsa lor totală de experienţă, precum și lipsa noțiunilor de limbă engleză îi fac să parcurgă o serie de întâmplări şi aventuri comice, multe dintre ele inspirate din realitate. Comedia este savuroasă, plină de situaţii amuzante şi inedite, și este completată perfect de actorii din distribuție, nume mari și reprezentative pentru filmul românesc.

În rolurile principale spectatorii îi vor recunoaște pe Mihai Călin (Train de Vie, Eu sunt Adam, Second Hand), Adrian Văncică, Gheorghe Ifrim, cunoscuți publicului pentru rolurile din serialul de televiziune Las Fierbinți, Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea, Oana Ioachim. Filmările au avut loc în România și în Statele Unite ale Americii și s-au desfășurat pe parcursul unei luni de zile, poducția fiind realizată cu sprijin financiar de la Centrul Național al Cinematografiei.

Un alt punct de interes îl constituie participarea specială a celebrei actrițe de origine croată, Mira Furlan, stabilită în prezent în Los Angeles. Actrița a avut roluri principale în peste 25 de producții cinematografice semnificative, printre care menționăm filmele din seria Babylon 5, precum şi Tata în călătorie de serviciu-When Father Was Away on Business în regia lui Emir Kusturica, film care a obținut în anul 1985 premiul Palme d’Or și a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin.

America, venim! este lungmetrajul de debut al regizorului Răzvan Săvescu după un scenariu semnat de el și de Oana Ioachim. Filmul va fi distribuit în 45 de cinematografe. Producția este realizată de Tudor Giurgiu și Bogdan Crăciun (Libra Film).


Publicitate

Postaţi un comentariu