Al Di Meola revine la Cluj în turneul „Elysium & More Unplugged“

eepurl.com

Chitaristul Al Di Meola va susține, în data de 14 august , de la ora 20:00, la Opera Națională, un nou concert la Cluj-Napoca, după spectacolul pe care l-a avut în urmă cu patru ani. Evenimentul face parte din turneul internațional „Elysium & More Unplugged“, cu care Al Di Meola a fost prezent, în ultima lună, în întreaga Europă. „Este un spectacol pe care celebrul chitarist îl susține alături de Peo Alfonsi, chitarist și compozitor italian, și percuționistul maghiar Peter Kaszas. O companie selectă în care piesele celui mai recent album semnat Al Di Meola vor primi o vibrație specială, în varianta inedită unplugged, mult diferită de cea care poate fi ascultată pe album„, transmit organizatorii spectacolului. Potrivit acestora,  biletele puse în vânzare sunt pe cale să se epuizeze.

Al Di Meola are în palmares numeroase titluri. Ales de patru ori „cel mai bun chitarist de jazz al tuturor timpurilor“ de către revista Guitar Player Magazine, Al Di Meola a primit, în această vară, și  “Miles Davis Award” la Festivalul Internațional de Jazz de la Montreal, unul dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume, un semn al contribuției pe care a avut-o în muzica de-a lungul timpului.

 “Elysium” este cel mai recent album al artistului, pe care acesta l-a gândit ca o reîntoarcere la jazz-ul pur, în care chitara are o vibrație specială. În varianta originală, piesele au fost înregistrate atât cu chitară electrică, dar și cu chitară acustică, astfel încât transpunerea lor într-o variantă unplugged a fost un pas venit natural. “Elysium” este “locul fericirii perfecte”, după cum îl descrie Al Di Meola, un amestec de rock și jazz în ritmuri delicate. “Acest album nu seamănă deloc cu niciun alt album al meu, e desăvârșit tocmai prin unicitatea sa, o esența a tot ceea ce am creat în cei 40 de ani de carieră”, afirma Al Di Meola într-un interviu.

Spectacolul “Elysium & More Unplugged” este organizat de către Diesel Events. Biletele mai pot fi achiziționate online sau la casa de bilete a Operei Române și la birourile Diesel Events (Piaţa Unirii 10).

Postaţi un comentariu