Realizatorul TV și preotul Dinu Criste candidează la primăria comunei Florești

Dinu Criste (foto dreapta) va candida la primăria comunei Florești cu sau fără susținerea politică a PSD Cluj.

Fost realizator TV și preot, Dinu Criste a anunțat în cadrul unei conferințe organizate de filiala clujeană a Partidului Social Democrat că va candidat ca independent pentru fotoliul de primar al Floreștiului, cea mai mare comună din România. Acesta a declarat că, în cazul în care nu va avea parte de susținea social-democraților, va candida oricum ca independent. El a explicat că își propune să rezolve probleme urgente care țin de drumuri, canalizare și transport.

PSD Cluj-Napoca și-a prezentat cele trei variante pentru locul de candidat la primăria comunei Florești. Doi dintre ei sunt social-democrații Ionuț Moldovan și Cezar Săndulean, însă o a treia variantă este preotul și fostul realizator TV Dinu Criste. Acesta a explicat că nu candidează la sugestia unui partid, dar ar vrea să beneficieze de susținerea politcă a PSD, lucru care va fi decis în cursul săptămânii viitoare, așa cum liderul social-democrat, Remus Lăpușan, a explicat.

„În Florești se produce un fenomen care va duce la transformarea localității în ghetou și cei care au plătiti acum câțiva ani 30.000 de euro pentru un apartament acolo vor realiza că peste câțiva ani mai valorează poate 20.000 în ritmul acesta. Floreștiul funcționează ca un dormitor al Clujul, dar este un dormitor administrat foarte prost iar lumea începe să nu mai aibă motive să vrea să meargă să doarmă acolo. Ar trebui să luăm exemplu comunei Ciugud, din județul Alba, care s-a transformat doar cu fonduri europene. Parcă e altă planetă. Floreștiul a adus doar 10 milioane fonduri europene și nu se vede aproape nimic, dar în Ciugud există și wireless în fața porții datorită unei echipe de oameni care în fiecare zi scriu proiecte. Eu vreau să vin cu o viziune pe termen lung și să îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor din Florești, nu să fac borduri”, a explicat Dinu Criste.

Dinu Criste este și preot și slujește „din când în când” la Parohia Valea Gârbăului (Floreşti) și spune că dacă nu va candida și la un post de consilier local în comuna Florești, iar, în cazul în care nu va avea parte de susținerea PSD, va candida oricum ca independent, în încercarea sa de a-l scoate din cursă pe actualul primar, membrul PNL Horia Șulea.


Publicitate

Postaţi un comentariu