Raluca Turcan, președinte PNL: „Putem asista la o cădere a guvernului din cauza obsesiei împotriva justiției și a iresponsabilității economice”

eepurl.com

Raluca Turcan, președinte interimar al PNL, a declarat sâmbătă, la Cluj-Napoca, în cadrul unei conferințe de presă, că se așteaptă la o cădere a Guvernului Grindeanu pe fondul unor măsuri pe care liderul liberal le-a caracterizat ca fiind „iresponsabilități economice” lispite de „ancoră”.

Liderul PNL a susținut că cele mai recente măsuri economice de mărire a salariile bugetare și creștere a pensiilor sunt un „heirupism fără nicio ancoră economică”, ea explicând că în acest fel presiunea s-a mutat pe autoritățile locale.

„Într-un heirupism fără nicio ancoră economică, a început să împrășite în stânga și în dreapta cu  măriri de salarii și cu angajamente pentru măriri de pensii. Acești bani trebuie să vină de undeva, dar la Guvern nu sunt mai mulți bani pentru că nu au investiții și investitorii nu sunt motivați să creeze locuri de muncă. Atunci au mutat toată presiunea pe primării și consilii județene, unde toate cheltuielile cu salarii trebuie să fie suportate din bugetele locale. În foarte multe localități, cheltuielile  sunt peste nivelul veniturilor din instituțiile respective”, a explicat Turcan.

Raluca Turcan a mai spus că se așteaptă ca în următoarele trei luni Guvernul Grindeanu să cadă, iar acest lucru să aibă drept cauză „obsesia împotriva justiției și iresponsabilitatea economică”.

„Este un blocaj fără precedent și din punctul meu de vedere este foarte posibil ca în trei luni această situație să explodeze, România să ajungă să se îndatoreze din ce în ce mai mult pe generațiile viitoare. Putem asista la o cădere a actualului Guvern, pentru că obsesia împotriva justiției și iresponsabilitatea economică nu se poate să nu conducă în această direcție spre care se îndreaptă orbiți”, a explicat liderul PNL.

„Ministrul Agriculturii parcă așteaptă vizita tovarășului Ceaușescu ”

În cadrul aceleiași conferințe de presă, liderul PNL l-a criticat pe Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susținând că acesta este un exemplu de „politică retrogradă”, reproșându-i faptul că este ancorat în trecut și că se poartă de parcă „îl așteaptă în vizită de lucru pe tovarășul Ceaușescu”.

„Un exemplu de ceea ce înseamnă politică retrogradă și ancorată în trecut este însuși ministrul Agriculturii, care parcă îl așteaptă în vizită de lucru pe Tovarășul Ceaușescu. În loc ca agricultura să devină un domeniu de creștere economică cu un potențial extraordinar”, a spus Turcan.

Ea a declarat că în contextul componenței actuale nu are speranțe de la acest Guvern, acuzându-l pe ministrul agriculturii că nu înțelege pârgiile moderne de dezvoltare a agriculturii.

„Din nefericire, înțelegerea pârghiilor moderne de dezvoltare a agriculturii este paractic imposibilă cu personaje precum Daea. De aceea nu am speranțe de la această guvernare pentru că nu are ce mult bine să aducă pentru români”, a declarat Turcan.

Front comun cu USR şi Dacian Cioloş împotriva PSD

Secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, a declarat că PNL trebuie să lucreze alături de USR și de Dacian Cioloș pentru a realiza un front de opoziție față de măsurile economice ale PSD, acesta acuzându-i pe social democrați de faptul că „aruncă în aer echilibrul macroeconomic al României”. Cristian Buşoi a acuzat PSD de faptul că s-a angrenat într-o „cursă contra-cronometru” în care se încearcă folosirea de creșteri salariale pentru a atrage atenția de la măsurile îndreptate împotriva Justiției.

Cristian Bușoi

„Cred că nu doar PNL, ci şi USR şi Dacian Cioloş, trebuie să facem un front comun şi să facem o opoziţie mult mai puternică la măsurile economice ale PSD, ceea ce face PSD care riscă să şteargă eforturile din timpul Guvernării Cioloş. Echilibrul macroeconomic este aruncat în aer doar pentru că Dragnea are o condamnare. PNL este principala forţă a opoziţiei, dar cred că şi celelalte forţe ale opoziţiei, chiar dacă suntem diferiţi, USR şi ceea ce încearcă să construiască Dacian Cioloş, să spunem că drumul Guvernului PSD este greşit şi periculos. Ceea ce face Guvernul PSD în economie nu este în regulă, se află într-o cursă contra cronometru de a arunca bani în ochii românilor şi promisiuni pentru a nu vedea ceea ce face PSD în justiţie. PSD nu aruncă cu bani şi promisiuni din generozitate, ci pentru că Dragnea şi PSD vor să facă modificări în justiţie. PSD a mai făcut aşa ceva după principiul cheltuim tot ce prindem, după noi potopul”, a declarat Buşoi.

În acelați context, Raluca Turcan a explicat faptul că lui Dacian Cioloș i s-a propus să vină în PNL, dar că partidul are un proiect de recredibilizare care „nu va sta într-o singură persoană”.

„El a spus că analizează oportunităţile politice pe care le are şi va da un răspuns. Dar PNL are propriul drum, nu poate sta cu privirea într-o parte, la USR, în altă parte la alte formaţiuni de dreapa, noi trebuie să credem în drumul PNL. Niciodată un proiect mare nu va sta într-o singură persoană. Nu vreau să fie privit parcursul PNL cu gândul la anumite persoane. PNL nu aşteaptă nimic de la Dacian Cioloş. Discuţiile din partea noastră cu domnul Cioloş au fost de a deveni membru al PNL. Orice membru poate candida la funcţia de preşedinte, dar un preşedinte se alege. PNL va avea un congres mare și nu putem avea abordări imature că vine cineva şi te face preşedinte, suntem un partid care îşi alege preşedintele”, a spus Turcan.

Postaţi un comentariu