RADP a câştigat licitaţia pentru întreţinerea sistemului de bike-sharing

Sistemul de bikesharing, care trebuia să fie funcțional, după mai multe întârzieri, din această vară va fi întreținut de RADP.  Primăria Cluj-Napoca a adjudecat licitaţia privind operarea şi întreţinerea sistemului de bike-sharing – Cluj bike. Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca a fost declarată câştigătoarea acestei proceduri de achiziţie publică.

Deși deschiderea ofertelor a avut loc în 21 mai, câștigătorul s-a stabilit la două luni distanță, ceea ce a mai adăugat la lunile întârziere existente deja în implementarea proiectului. Au depus oferte RADP, SC Sport Arena SRL şi SC Wind Technologies SRL. Doar două oferte au fost declarate admisibile, la care au fost deschise propunerile finaciare: SC Wind Technologies SRL – 7.205.647 lei fără TVA și Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj-Napoca – 6.201.464, 8 lei fără TVA. S-a aplicat criteriul „preţul cel mai scăzut”, astfel că licitaţia a fost adjudecată de RADP.

Oferta Sport Arena a fost respinsă ca inacceptabilă şi neconformă, deoarece nu a dat curs solicitării de clarificări şi nu a depus toate documentele de calificare confom HG 925/2006.

Valoarea estimată serviciilor de întreținere a fost de 7.207.855, 47 lei fără TVA, iar durata acordului cadru este de 4 ani. Termenul până la care se pot depune contestaţii la această procedură este data de 4 august 2014.

Valoarea totală a contractului de finanţare europeană « Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete » este de 14.422.085 lei, din care 11.109.284 lei reprezintă suma nerambursabilă. Proiectul prevede amenajarea a 50 de staţii self-service de închiriere de biciclete pe teritoriul Municipiului Cluj-Napoca, respectiv în comunele Floreşti şi Apahida şi amenajarea unei reţele coerente şi funcţionale de piste şi trasee pentru biciclişti. Tot prin acest proiect vor fi puse la dispoziţia clujenilor 540 biciclete.

Postaţi un comentariu