Radio Guerrilla se închide. CNA a retras toate licenţele postului de radio

eepurl.com

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis, joi, 19 septembrie să retragă licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla pentru toate cele 24 de staţii, informează Agerpres.

Potrivit preşedintelui CNA, Laura Georgescu, contractul parafat între SC Realitatea Media SA şi SC Expresiv SA pe 14 august prevede exploatarea de către Expresiv a produselor media, incluzând mărcile şi licenţele audiovizuale aferente postului Radio Guerrilla şi a echipamentelor, bunurilor şi aparaturii sale, fapte ce contravin art. 59 din Legea audiovizualului. Societatea Realitatea Media se află în procedura insolvenţei, în această perioadă fiind în reorganizare judiciară.

„Obiectul contractului îl reprezintă exploatarea tuturor produselor şi mărcilor, a licenţei audiovizuale, frecvenţei şi tuturor echipamentelor de la Radio Guerrilla care contravin art. 59 din Legea audiovizualului, ce prevede că nu ai voie să dai în exploatare licenţa sau frecvenţa, dar poţi să o cedezi cu acordul CNA”, a declarat în şedinţa precedentă Laura Georgescu.

Valentin Jucan, membru CNA, a subliniat că societăţile primesc de la CNA în exploatare licenţe audiovizuale „cu titlu gratuit”.

„Licenţele nu sunt bunuri, nu sunt ale dumneavoastră, sunt ale statului, aveţi dreptul să le utilizaţi. CNA poate să le prelungească sau nu. Realitatea Media încearcă să obţină nişte bani la negru de la Radio Guerrilla. Este opinia mea. Avem în faţă un contract mascat într-unul de management care încalcă Legea audiovizualului. Ne vom trezi cu situaţia că Realitatea Media va vinde licenţele şi noi vom facem ce face un primar, vom da cu pixu  şi pentru prima dată în istoria audiovizualului un post va fi în situaţia de a-şi vinde licenţele prin licitaţie anunţată pe site”, a mai spus Jucan, propunând retragerea licenţei.

Decizia de retragerea a licenţei a fost luată cu şapte voturi pentru şi trei împotrivă şi va fi pusă în aplicare după comunicarea sa.

 

 

Postaţi un comentariu