Protestele din penitenciare vor continua. Angajaţii nu au ajuns la un acord cu ministrul Raluca Prună la întâlnirea de la Gherla

Foto: Transilvania Reporter

Protestele din penitenciarele din întreaga ţară vor continua după programul anunţat de sindicate, după ce la întâlnirea de astăzi de la penitenciarul Gherla angajaţii nu au ajuns la niciun fel de înţelegere cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

„Doamna ministru a fost foarte nervoasă şi agitată, nemulţumită că ne-am permis să facem azi acest miting. Discuţiile pe care le-am avut cu dânsa despre aplicarea ordonanţei 20 nu au fost încununate de succes, a spus doar că aşteaptă un răspuns de la Ministerul Muncii, de la Ministerul Finanţelor şi că ei sunt o echipă în acest Guvern şi nu poate să decidă singură. Deci doar poveşti, nimic concret”, a spus preşedintele Sindicatului Liber din Penitenciarul Gherla, Ovidiu Bota.

Acesta a precizat că acţiunile de protest vor continua în toate penitenciarele din ţară până în 13 octombrie după calendarul anunţat de federaţie. La Gherla astăzi circa 100 de salariaţi din cei peste 400 ai penitenciarului au protestat nemulţumiţi de salarii, de orele suplimentare neplătite şi de deficitul de personal.

„La noi am fost 490 de angajaţi dar s-au pensionat 60 aşa că am rămas 430, şi nu s-a mai angajat şi ar fi mare nevoie de acest personal. Am înţeles că ar fi concursuri în derulare dar nu s-au finalizat. Din păcate nu există nicio deschidere către rezolvarea problemelor noastre, ci îşi pasează pisica de la un minister la altul şi nu cred că se va rezolva nimic”, a mai spus Ovidiu Bota.

Citeşte şi : Peste o sută de angajaţi de la Penitenciarul Gherla protestează și cer demisia ministrului Justiției

 

Postaţi un comentariu