Protestatarii au ieşit din nou în stradă

Foto: Dan Bodea
Aproximativ 100 de persoane au protestat, marţi seară, la Cluj-Napoca, împotriva proiectelor de acte normative referitoare la amnistia şi graţierea pentru anumite fapte.
Ei au purtat pancarte pe care se putea citi, printre altele, „Vrem justiţie, nu corupţie” şi au scandat, printre altele, „Fără hoţie în democraţie”, „Clujul cere fără graţiere”, „Hoţii”, „Demisia”, „Dragnea, nu uita, puşcăria-i casa ta”, „PSD, ciuma roşie”, „Toate partidele, aceeaşi mizerie”„Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, DNA, fă-ţi treaba”.
„Protestăm pentru faptul că vrem să se respecte legile. Nu s-a ieşit la vot, ok, nu a ieşit rezultatul pe care l-am vrut noi, cei care suntem acum în stradă, respectăm rezultatul votului, dar în cazul acesta, ceea ce se întâmplă în guvern, în parlament trebuie să fie cu respect faţă de lege. Faptul că modificăm Codul Penal, faptul că introducem nişte ordonanţe de urgenţă care clar nu ar trebui să fie de urgenţă… Nu este nicio urgenţă. Toate lucrurile astea ne fac să ieşim în stradă şi să spunem şi noi că ne pasă şi că nu vrem să se întâmple aşa ceva. E o situaţie care nu ar trebui să existe într-un stat democratic”, a declarat unul dintre protestatari, Diana Vasile, studentă la drept.
Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în urma apelurilor lansate pe reţelele de socializare.
Alertă! Acesta este un protest spontan. Ne vedem la 18 30 în Piaţa Unirii. Aparent Guvernul nu a înţeles nimic în urma protestului de Duminică şi va încerca să promoveze mâine Ordonanţa de Urgenţă care aduce modificări ale codului penal dedicate tuturor politicienilor condamnaţi penal sau cercetaţi. Azi şi maine decidem în ce fel de ţară vrem să trăim. Una guvernată de respectul faţă de legi şi statul de drept, sau alta în care cele două nu mai înseamnă nimic. Mâine scapă toţi!”, se spunea în apelul de pe Facebook.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

 

Postaţi un comentariu