Protest la Consiliul Judetean! Locuitorii din Chinteni, nemultumiți ca nu se repara drumurile

Cincizeci de locuitori din comuna Chinteni au luat cu asalt Consiliul Judetean nemultumiți ca pe drumurile din zona nu se mai poate circula. Primarul comunei, Lucia Suciu a declarat ca de luni 43 de copii din satele comunei nu mai pot veni la școala la centrul de comuna din cauza ca mașina de transport pentru elevi nu mai poate fi folosită, defectandu-se repetat in ultimele luni.

Oamenii au intrat in sala de ședințe unde au protestat vehement minute in șir nemultumiți ca deși s-a promis in fiecare an ca cele doua drumuri județene din zona Pădureni, Feiurdeni, Satu Lung vor fi reparate nici pana acum nu s-a făcut aceasta si in prezent drumurile sunt impracticabile.

„Consilierii locali din Chinteni au decis ca de luni copiii din satul Pădureni si din Feiurdeni sa nu mai vina la școala pentru ca nu le mai putem asigura transportul, lunile trecute am plătit reparații la mașina de transport de 15.000 de lei. Mașina s-a dezmembrat. Va rog sa le permiteți si oamenilor sa ia cuvântul si sa fiți răbdători si sa ne acceptați măcar o data la patru ani”, a spus primarul Lucia Suciu.

„Va rog sa vina in fata noastră domnul director de la RAADPP sa ne răspundă la întrebări!”, a spus unul dintre oameni.

„Am văzut ca masterul din 2015 prevedea lucrări pe acest drum si încă nu s-a făcut nimic. Banii se iau dar lucrarea nu se face”, a adăugat acesta.

” Vom analiza situația si vom lua măsurile pe care le putem pentru a va ajuta” a spus președintele Consiliului Judetean, Mihai Seplecan.

„Noi vrem o soluție astăzi si nu ne retragem de aici pana nu stabilim astazi ce facem. Domnul director Avram spune ca de luni încep lucrările sa înceapă de azi” a spus primarul Chinteniului.

„Trebuie sa ne asumam ca toată vara am organizat si reorganizat regia si nu a putut lucra cum trebuie. Putem adopta o decizie ca acest drum sa se repare cu prioritate” a intervenit consilierul Dorel Secara.

” Sunt 25 de familii care fac naveta din Pădureni la munca si intreprinderea le-a spus ca nu mai trimite microbuzul după ei dacă nu se repara drumul. O sa stea toată iarna acasă si sunt oameni cu 3-4 copii. Cum se vor descurca ?”, a spus alt locuitor al Chinteniului.

” Nu trebuie sa facem multă teorie, sunt doua drumuri județene care trebuie reparate trebuie sa știm care e suma necesară. Anul acesta nu se vor putea reabilita nu are rost sa-i mințim pe oameni ci doar repara. Nu exista documentația pentru ca acest drum sa se asalteze” a spus consilierul Remus Lapusan.

„Pentru Pădureni avem prevăzută suma de 50.000 de lei pentru pietruire si de luni la ora 12 firma Diferit va începe lucrările. Pentru covor asfaltic ar fi nevoie de 2, 5 milioane de lei”, a precizat directorul RAADPP Mircea Avram.

Pentru a nu prelungi inutil discuțiile Mihai Seplecan a propus ca oamenii sa se extragă împreuna cu directorul RAADPP si cu arhitectul județului sa găsească o soluție, propunere care a fost acceptata de catre protestatari.

Postaţi un comentariu