Protest la Cluj: „Trebuie să ieșim întotdeauna în stradă când nedreptatea devine lege. Nu vrem să ajungem într-un Ev Mediu economic”

Foto: Cristina Beligăr

Protestul din Cluj-Napoca anunțat pe Facebook zilele trecute, „Fără ordonanțe!Jos mâinile de pe justiție și de pe banii noștri!”, a adunat sâmbătă, 22 decembrie 2018, circa 200 de oameni în fața Monumentului Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor.

„Am ieșit în stradă pentru că printre numeroasele abuzuri săvârșite zilnic de alianța afaltă la guvernare, vineri s-a dat ordonanța referitoare la modificările fiscale care practic ne duc într-un Ev Mediu economic în acest moment și cu siguranță în zilele următoare, dată fiind retorica reprezentanților guvernului, urmează o ordonanță pe amnistie și grațiere. Cred că este de datoria noastră să fim în stradă și să spunem NU acestor modificări. Trebuie să protestăm întotdeauna când nedreptatea devine lege”, a declarat o protestatară.

„Rușine, rușine, rușine să vă fie”,  „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Păcat, păcat, de sângele vărsat”, „În democrație, hoții stau la pușcărie” au strigat manifestanții.

Foto: Cristina Beligăr

Foto: Cristina Beligăr

În acest moment, coaliția de guvernare, PSD-ALDE, susținută de UDMR și minorități trebuie să plece acasă, au mai susținut protestatarii din Cluj. Ei au solicitat guvernului demisia și declanșarea alegerilor anticipate. „Vrem ca în fruntea țării să avem oameni care să ne reprezinte și să fie acolo pentru interesul nostru, al tuturor, nu pentru interesul propriu”, au mai enunțat protestatarii.

După o oră, oamenii care au scandat în fața Monumentului Memorandiștilor au plecat spre Prefectura Cluj, susținând că vor ieși în stradă în toate momentele cheie care vor urma.

Foto: Cristina Beligăr

De asemenea, peste 2.000 de persoane au participat sâmbătă, în București, la un marș de comemorare a eroilor de la Revoluție, scrie Hotnews. Manifestanții s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Piața Universității, iar apoi spre Piața Revoluției. În fața Palatului Regal, au fost citite numele tuturor martirilor din Decembrie 1989.

Pe traseul marșului – Piaţa Victoriei – Piața Romană – Piaţa Universităţii – Palatul Regal – oamenii au scandat „Libertate!”, „Jos comuniștii!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „PSD, ciuma roșie” sau „România cere: fără grațiere”. De asemenea, jandarmii au fost huiduți, manifestanțiii strigându-le „Slugilor” și „Jandarmeria apără hoția”.

Totodată, câteva sute de oamenii s-au strâns sâmbătă seara și în faţa sediului PSD din Sibiu pentru a cere demisia Guvernului.

Postaţi un comentariu