Protest la Cluj-Napoca, faţă de oroarea de la Caracal

Foto: Umbrela Anticorupție Cluj

Zeci de oameni au protestat la Cluj-Napoca, vineri seară, faţă de intervenţia defectuoasă pentru salvarea Alexandrei, fata de 15 ani, din Caracal, care a apelat la 112 înainte de a fi ucisă. „Azi, la Caracal, România a eşuat”, au scris protestatarii, care au aprins lumânări.

Protestatarii au afişat, în centrul Clujului mesaje precum: „Alexandra şi Mihaela vă cerem iertare! Nu am făcut destul”, „Corupţia ucide” sau „Azi la Caracal România a eşuat”. Ei au ținut și un moment de reculegere.

Protestul a fost organizat de inițiativa „Umbrela Anticorupție Cluj”. „Asta e doar începutul! Căutăm răspunsurile la: «Ce facem pentru ca asta să nu se mai repete niciodată?» Oricât va dura, refuzăm să stăm și să privim de pe margine!”

Potrivit Mediafax, Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit să furnizeze o locaţie exactă, ci o arie de căutare. O altă eroare ar fi legată de faptul că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla suspectul Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant delict, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa, ceea ce a dus la o întârziere de 3 ore.

Ca urmare a intervenţiei defectuoase, chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a fost demis, la fel prefectul şi poliţiei județului Olt.

Postaţi un comentariu