Protest al oncologilor clujeni: oncologii privați din Cluj acuză Casa de Asigurări că ignoră pacienții care așteaptă pentru radioterapie

Foto arhivă: Dan Bodea

Oncologii de la o societate privată din Cluj-Napoca anunță că vor protesta luni în fața Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS). Ei susțin că în ciuda timpului mare de așteptare pe listele cu pacienți care au nevoie de radioterapie, CJAS refuză să semneze cu clinicile private decontarea acestui tratament. „Prin acest refuz constant, în opinia noastră, CJAS Cluj dovedește o lipsă de interes față de pacientul bolnav de cancer, refuzându-i accesul la un serviciu medical de calitate superioară”, spun oncologii clujeni.

Angajații clinicii care au anunțat protestul afirmă că dispun de toate autorizațiile necesare pentru a putea încheia un contract cu CJAS Cluj și a primi fonduri din buget, dar fără rezultat. Au adresat memorii în acest sens Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj, tot fără răspuns.

“Suntem obligați moral și financiar să organizăm o astfel de manifestare publică, deoarece începând cu săptămâna viitoare ne vom afla în imposibilitatea preluării și continuării tratamentelor de radioterapie. Până în acest moment, bazându-ne pe promisiunile CJAS Cluj, valoarea acestor tratamente a fost susținută integral de noi”, mai spun oncologii clujeni.

Postaţi un comentariu