Proprietarii Fany, reținuți de DNA

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Patronii companiei de transport Fany au fost reținuți de DNA, care îi cercetează pentru dare de mită. Cea care a primit „șpaga” ar fi un director din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR), Daniela Dobrilă. Aceasta i-ar fi ajutat pe cei doi patroni să câștige licitația pentru o serie de trasee județene de transport călători.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi patroni, soții Ștefan (foto) și Olezia Cadar, mai sunt cercetați și pentru spălare de bani și fals în înscrisuri. Bărbatul este suspectat și de cumpărare de influență.

fany racoare mail

Directorul din cadrul ARR, Daniela Dobrilă, este cercetată pentru  luare de mită; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată; complicitate la spălare de bani; fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator.

Potrivit procurorilor, „în contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, inculpații Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia, ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013. De asemenea, a mai rezultat că, tot la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela ar fi apelat pentru a obţine acte necesare câştigării procesului intentat împotriva Consiliului judeţean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitație a unor trasee din Zona Metropolitană Cluj”.

Concret, directorul de la ARR ar fi furnizat patronilor Fany ofertele depuse de ceilalţi operatori de transport persoane, concurenţi ai firmei inculpaților, favorizând astfel, societatea comercială a celor doi, în procedura de licitaţie.

Postaţi un comentariu