Programul Zilei de 1 Decembrie la Cluj-Napoca

eepurl.com

Ziua Națională va fi marcată la Cluj-Napoca cu o paradă militară și mai multe concerte. Evenimentele sunt programate în cele două mari piețe ale orașului Piața Avram Iancu și Piața Unirii.

Programul manifestărilor va începe la ora 9:30 în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca unde va avea loc slujba Te Deum. La ora 10:00 începe ceremonia militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume.

După care circa 800 de militari cu 60 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Societatea Națională de Cruce Roșie și Poliție Locală vor defila. În cadrul ceremoniei militare din Piața Avram Iancu, Imnul Național al României va fi intonat de mezzosoprana Lavinia Bocu iar în intervalul orar 9.00-10.00, clujenii vor putea viziona mijloacele tehnice participante la defilarea de Ziua Națională a României, care vor fi dispuse pe Bulevardul Eroilor și strada Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a pregătit de asemenea un program cu mai multe concerte în Piața Unirii. Astfel, clujenii vor avea parte de un spectacolul folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concerte susșținute de Andra și trupa Cargo și tradiționalul foc de artificii. Evenimentul de anul acesta va aduce o noutate care va completa atmosfera de sărbătoare prin iluminatul arhitectural de pe Catedrala Mitropolitană din Piața Avram Iancu și din Piața Unirii.

Începând cu ora 10.00, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca va fi deschisă expoziția de imagini istorice ”Clujul și Marea Unire”.

Programul evenimentelor de 1 Decembrie:

Piața Unirii

ora 15:00 – spectacol folcloric: Maria Golban Șomlea, Traian Ilea și Valeria Codorean, Ovidiu Purdea Someș, Ansamblul Folcloric „Românașul”, Ciprian Roman, Ansamblul Folcloric „Mărțișorul” , Aurel Tămaș, Dumitru Fărcaș, acompaniază Orchestra „Regal Transilvan”.

ora 19:00 – aprinderea iluminatului festiv

ora 19:05 – concert Andra

Piața Avram Iancu

ora 20:00 – spectacol de artificii

Piața Unirii

ora 20:10 – concert Cargo

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Târgului de Crăciun va fi gratuită, după următorul program: 16:00 – 17:30 deschis, 17:30 – 18:30 închis, 18:30 – 20:00 deschis, 20:00 – 20:30 închis. 20:30 – 22:00 deschis. În intervalele menționate mai sus, patinoarul va fi închis pentru refacerea gheții.

Postaţi un comentariu