Programul manifestărilor oficiale de Ziua Naționala: Te-Deum, depuneri de coroane si parada militară

Parada militară, 1 Decembrie 2014, Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

Instituţia Prefectului Judeţului Cluj a anunțat programuL manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.
Astfel, marţi, 1 Decembrie 2015, începând cu ora 12.00, va avea loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca.

Slujba religioasă va fi urmată la ora 12.30 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”.

Aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.
La iniţiativa Prefecturii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat începând cu ora 14.00 spectacolul Copiii sărbătoresc Marea Unire ediţia a II-a, susţinut de elevii Colegiului de Muzică “Sigismund Toduţă”, Ansamblul folcloric „Doina“ din Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric ”Măgura Călăţele” şi Ansamblul folcloric ”Mugurelul” din Câmpia-Turzii.

Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 350 de elevi din mediul rural, respectiv din 22 de localităţi clujene

Repetitie pentru parada

Efectivele din instituţiile participante la parada organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României, vor efectua duminică, 29 noiembrie între orele 12.30 şi 13.30 un antrenament în Piaţa Avram Iancu.
Organizatorii evenimentului solicită înţelegere participanţilor la trafic şi cetăţenilor din Cluj – Napoca pentru eventualele neplăceri cauzate de restricţionarea circulaţiei pe timpul desfăşurării evenimentelor.
Cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Marea Unire din 1918 şi în celelalte municipii din judeţul Cluj şi oraşul Huedin vor avea loc ceremonii militare-religioase, spectacole folclorice, alte activităţi cultural-artistice.

Postaţi un comentariu