Programe premium și platforme în premieră în România, la Herbstfest 2016

Sâmbătă, 1 octombrie 2016, între orele 14.00-16.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest 2016, va avea loc un workshop cu tema ”Mein Haus. Acasă este unde ai (și) un loc de muncă”, susținut de Liga Studenților Români din Străinătate și Asociația Gutenberg- Organizația studenților vorbitori de limba germană.

Ideea acestui workshop a pornit de la necesitatea de a conecta cererea cu oferta de locuri de muncă pe un segment specific – tinerii, fie ei plecați la studii în străinătate, fie vorbitori de germană în căutarea unui job sau a unui internship în această limbă.

Această conexiune a antreprenorilor și managerilor interesați de astfel de angajați calificați se va realiza prin intermediul a două instrumente dedicate, două platforme gândite special pentru publicul țintă: Hai Acasă!, program gândit de Liga Studenților Români din Străinătate și platforma MeinJob.ro, inițiată de Asociația Gutenberg.

Proiectul Hai Acasă! îşi propune să ofere alternative viabile celor ce doresc să se reorienteze către România şi să participe la viaţa publică si privată, fie prin sprijin şi implicare de la distanţă, fie prin contribuţia directă la consolidarea şi îmbunătăţirea mecanismelor sociale prin întoarcerea acasă.

Iniţiativa face parte din demersul LSRS de promovare a implicării studenților și absolvenților români cu studii peste hotare în demersuri de dezvoltare a României pe plan economic și social.

”Hai Acasă! se adresează tinerilor cu experienţă academică internațională interesați de oportunitățile profesionale din România, oferindu-le posibilitatea unor cariere în companii de top din mediul de afaceri românesc. Totodată, evenimentul Hai Acasă! oferă acces la o resursă umană vitală pentru țara noastră și promovează oferte profesionale atractive din partea celor mai importanți angajatori din România”, spune George Tecușan, vicepresedinte Relații Externe al LSRS.

Printre companiile de top participante la ediţia curentă a Hai Acasă! se numără: Deloitte, Bosch, Accenture, Schaeffler Romania, Stefanini sau Pfizer.

Site-ul MeinJob.ro reprezintă singura platformă de joburi din România dedicată exclusiv vorbitorilor de limba germană. Inițiativa asociaţiei Gutenberg este unică atât pentru grupul ţintă pe care îl reprezintă, cât și pentru mediul economic cu interes în nișa vorbitorilor de limba germană. Platforma MeinJob, aflată încă în versiune Beta, se va lansa la sfârșitul lunii octombrie.

”Portalul își propune să creeze o comunitate a vorbitorilor de limba germană la nivel naţional, o comunitate a celor care sunt interesaţi și care își doresc în prezent sau pe viitor să se angajeze. Până la sfârșitul anului, dorim să creștem această platformă până la 400 CV-uri și 50 de firme, iar pe termen mai lung, ne dorim sa creștem la 3000 CV-uri și 700 de firme”, spune Vitz Réka, manager financiar al Asociației Gutenberg și reprezentant al proiectului MeinJob.

Postaţi un comentariu