Profesorul Ioan Bolovan este noul preşedinte al Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică

eepurl.com

Profesorul clujean Ioan Bolovan este noul preşedinte al Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică (ICHD), transmite Agerpres. Profesorul Bolovan a fost ales în această funcţie în cadrul celui de-al 22-lea Congres Internaţional de Ştiinţe Istorice, desfăşurat în perioada 23 – 29 august în Jinan, China.

Profesorul Ioan Bolovan este prorector al Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj şi director adjunct al Centrului de Studiere a Populaţiei. Comisia Internaţională de Istorie Demografică, în fruntea căreia a fost ales Ioan Bolovan, este cea mai veche structură de acest fel din lume, ea fiind înfiinţată în 1960.  Congresul Internaţional de Ştiinţe Istorice este cea mai mare întâlnire internaţională a comunităţii de istorici, iar congresul din acest an a fost organizat pentru prima oară în Asia.
La congresul de la Jinan au participat circa 2.600 de istorici, cercetători şi specialişti din aproape 90 de ţări de pe toate continentele, printre care şi România. Între aceștia s-au numărat și opt profesori și cercetători de la UBB.

Postaţi un comentariu