Profesorii se pregătesc de proteste

eepurl.com

Sindicatul Liber aI Învăţământului Preuniversitar Clujean a decis ca în cazul în care Guvernul nu acceptă încheierea unui acord scris, prin care se angajează, să soluţioneze mai multe probleme cu care se confruntă salariaţii din învăţământ, începând cu 2 octombrie 2017, va începe formele de protest. Astfel, luni, 2 octombrie, între orele 12.00-14.00, concomitent cu pichetările din reşedinţele de judeţ, SLPC organizează o pichetare a Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj, finalizată cu înmânarea unui memoriu către prefect. 

Principalele nemulţumiri ale salariaţilor din învăţământ :

1. Tergiversarea elaborării proiectului unei noi legi a educaţiei.

2. Programele scolare sunt învechite şi neadaptate cerinţelor de pe piaţa muncii. Elevii nu sunt pregătiţi să facă faţă provocărilor din plan profesional şi nici măcar pentru a-şi gestiona singuri viaţa. Din cauza programelor, sistemul de educaţie este axat pe partea teoretică, mai puţin pe practică, iar programul elevilor este sufocant, încetinind dezvoltarea acestora.

3. Poziţionarea funcţiilor didactice în grilele Legii salarizăii.

4. Calculul incorect al sporurilor.

5. Necuprinderea în Legea bugetului de stat pentru anul 2017, a sumele necesare pentrru plata sentinţelor judecătoreşti.

6. Subfinanţarea educaţiei. În momentul de faţă România este codaşa Europei în ceea ce priveşte procentul din PIB alocat educaţiei.

7 . Cuantumul pensiilor celor care au lucrat în învăţământ. Pensionarii care au lucrat în sistemul de educaţie au în acest moment pensii de mizerie, situate în jurul sumei de 1.000 de lei.

 

Postaţi un comentariu