Produs de Cluj participă la „Săptămâna Verde” de la Berlin

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Asociaţia „Produs de Cluj” va participa în perioada 20-29 ianuarie 2017 la cea de-a 82-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale „Săptămâna Verde” (Die Internationale Grüne Woche sau I.G.W.) de la Berlin. Clujul este reprezentat pentru a treia a oară consecutiv la una dintre cele mai prestigioase expoziții internaționale dedicate alimentației, agriculturii și horticulturii.

La ediţia din acest an, Asociaţia „Produs de Cluj” va fi prezentă cu cinci producători şi meşteşugari locali. Vizitatorilor expoziţiei le vor fi prezentate mierea de albine şi produsele apicole provenite din stupinele locale, precum şi articole pe bază de lavandă realizate de cultivatorii primei plantaţii din judeţ. Lor li se vor alătura doi artizani populari care vor pune la dispoziţia cunoscătorilor costume populare din zona Transilvaniei şi obiecte decorative şi uzuale sculptate în lemn.

„Remarcăm cu satisfacție faptul că, în demersul său constant de promovare a celor mai alese și autentice produse, tradiţii şi valori ale Clujului, Asociația Produs de Cluj a completat seria de reprezentări pe plan județean și național cu participări la cele mai renumite târguri și manifestări internaţionale de profil. Sunt mai mult decât convins că reprezentanții Clujului vor impresiona, din nou, vizitatorii acestei manifestări expoziționale de mare tradiție, contribuind la promovarea imaginii județului” consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Expoziţia Internaţională „Săptămâna Verde” a fost organizată pentru prima dată în anul 1926 şi este locul de desfăşurare al Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură, eveniment la care participă 60 de ministere de profil. Cu o  medie de peste 400 de mii de vizitatori pe ediţie, I.G.W. este considerată a fi un barometru al tendinţelor în domeniu.

Postaţi un comentariu