Prințul Charles – Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj

Charles de Wales

Universitatea Babeș-Bolyai va decerna luni, 29 iunie, titlul de Doctor Honoris Causa Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales.

Potrivit informaţiilor transmise de Universitatea Babeş Bolyai, “distincţia va fi acordată în urma votului din data de 8 mai 2017 al Senatului UBB, în semn de recunoaștere a contribuției deosebite a Alteței Sale Regale Prințul de Wales în domeniul valorificării patrimoniului cultural românesc, al promovării valorilor istorice multiculturale, al cunoașterii mediului spiritual și natural românesc peste hotare, precum și pentru întărirea cooperării dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și România”.

Laudatio va fi rostit de Rectorul Universităţii Babeş Bolyai, Ioan Aurel Pop.

Evenimentul începe la ora 16.30, în Aula Magna a Universităţii Babeș-Bolyai, şi are loc într-un cadru restrâns la care jurnaliștii vor avea accesul restricționat.

Prințul Charles se va afla pentru prima oară în vizită la Cluj-Napoca, urmând să primească titlul de Doctor Honoris Causa „în cadrul unei ceremonii restrânse, la care vor avea acces şi un număr limitat de jurnalişti”, potrivit unei informări de presă venită de la UBB.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

În 2002, prințul s-a mai aflat în județul Cluj, unde a vizitat Castelul de la Bonțida. 

 

Postaţi un comentariu