Prima cursă de linie pe ruta Cluj-Istanbul, inaugurată de compania turcă Atlasglobal

Compania aeriană turcă Atlasglobal a lansat luni prima cursă regulată pe ruta Cluj-Napoca- Istanbul, care va avea pentru început două zboruri pe săptămână iar din luna septembrie va avea zboruri zilnice. Directorul companiei a explicat că în acest moment Turcia este o destinație sigură, iar această rută va rămâne deschisă în ciuda problemelor politice și de securitate cu care țara se confruntă.

Citește și: Turkish Airlines amână zborurile de la Cluj

„Compania noastră dorește să extindă zborurile care vor conecta estul de vest. Dorim să creștem numărul de zboruri și conexiuni pe viitor. În Clujj, vrem să devenim compania preferată a pasgerilor și vrem să ne extindem rețeaua. Scopul nostru este să transportăm cât mai mulți pasageri spre cât mai multe destinații, iar ruta Cluj-Istanbul cred că are un viitor strălucit”, a explicat Orhan Sancar, director de operațiuni pentru Europa de Est al companiei.

Acesta a explicat Atlasglobal a decis să nu mai amâne deschiderea rutei spre Turcia, în ciuda problemelor cu țara se confruntă, explicând că o nouă amânare a deschiderii rutei ar fi fost în avantajul terorismului.

„Imediat după atacurile teroriste am văzut multe agenții și mulți oameni de aici încă interesați să zboare spre Turica, așa că am decis să inaugurăm această cursă pentru că eu cred că dacă oprim astfel de inițiative aducem un serviciu terorismului. Trebuie să continuăm să călătorim, să ne continuăm viețile, dar să avem mai multă grijă. S-a tot vorbit despre inaugurări de cursă pe ruta Cluj-Istanbul, dar toată lumea a tot anulat, așa că noi am decis să începem și să nu ne oprim chiar dacă am pierde bani”, a mai spus Orhan Sancar.

Reprezentantul Atlasglobal a mai explicat că de la apariția problemelor de securitate din Turcia compania a înregistrat și anulări din partea pasagerilor, însă nu au fost zboruri anulate din partea operatorului.

„Românii nu mai credeau că vor exista aceste zboruri și dacă și noi am fi anulat lansarea lumea și-ar fi pierdut încrederea în companii. Chiar dacă pierdem bani, vom zbura. Este un zbor de o oră, cu conexiuni bune. Nu am anulat niciun zbor după atacurile teroriste sau după lovitura de stat. După aceste evenimente însă am avut aproximativ 20% dintre zboruri anulate, dar trei sferturi din cei care au anulat zboruri au cumpărat alte bilete, spre alte rute”, a mai spus oficialul turc.

Compania aeriană turcă va folosi pentru aceste zboruri aeronave de tip Airbus A 320 care vor decola de pe Aeroportul Internațional Cluj și vor ateriza la Istanbul pe Aeroportul Ataturk. Primul zbor al companiei pe ruta Cluj-Istanbul a aterizat luni la 11:30 și a avut 40 de pasageri.


Publicitate

Postaţi un comentariu