Primarul din Râşca a rămas fără mandat după ce a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare

Ioan Morar, fost primar Râşca. FOTO: citynews.ro
eepurl.com

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan a emis astăzi ordinul privind încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar al lui Morar Ioan – primar al comunei Râşca, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiţionată a pedepsei.

Curtea de Apel Cluj a înaintat prefecturii în iulie 2016 decizia penală prin care Morar Ioan a fost condamnat la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată.

Instituţia Prefectului Cluj a solicitat secretarului comunei Râşca documentele prevăzute de lege în această situaţie, documente care au fost depuse în 20 septembrie, respectiv referatul constatator întocmit de secretarul comunei Râşca cu privire la situaţia primarului Morar Ioan, purtând nr. 2938/19.09.2016 şi copii ale adreselor către instanţele de judecată şi a sentinţelor pronunţate în dosar (Sentinţa penală nr. 148/16.09.2015 pronunţată de Judecătoria Huedin în Dosar nr.880/242/2014; Decizia penală nr.594/21.04.2016 pronunţată de Curtea de Apel Cluj în acelaşi dosar; Sentinţa civilă nr.275/27.04.2016 pronunţată de Judecătoria Huedin în Dosar nr.556/242/2016).

După analiza documentelor, Serviciul Controlul Legalităţii Actelor, Contencios Administrativ, Apostilă a constatat că Morar Ioan a fost condamnat de Curtea de Apel pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi drept urmare, potrivit legii,  calitatea sa de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului.

Postaţi un comentariu