Primăria Târgu Mureş propunere de scutiri de taxe pe trei ani pentru investiţii de peste un milion de euro

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să propună Consiliului Local aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru atragerea investiţiilor şi susţinerea dezvoltării economice a oraşului, prin acordarea de scutiri de taxe pe trei ani pentru firmele care vor aduce investiţii de peste un milion de euro şi vor crea locuri de muncă.

Florea a spus că proiectul de hotărâre referitor la acordarea de facilităţi pentru mediul de afaceri în perioada 2014-2019 va fi supus aprobării Consiliului Local, în şedinţa din luna octombrie.

Schema de ajutor de minimis pentru atragerea investiţiilor şi susţinerea dezvoltării economice a municipiului Târgu Mureş prevede inclusiv prelungirea perioadei de scutire de la plata taxelor pentru firmele beneficiare, care îşi suplimentează investiţiile cu încă un milion de lei.

Edilul a precizat că proiectul de hotărâre va fi postat, începând de marţi, pe site-ul Primăriei, pentru consultarea publică, că îl va discuta cu reprezentanţii mediului de afaceri, de la care aşteaptă propuneri şi că nu există niciun risc ca aceste înlesniri să fie considerate ajutoare de stat, dată fiind autonomia administraţiei publice locale.

Directorul economic al Primăriei Târgu Mureş, Imola Kiss, a subliniat că Executivul lucrează la acest proiect de anul trecut şi că propunerea vizează scutirea firmelor respective de impozitul pe clădiri şi de impozitul pe terenul aferent investiţiei, timp de trei ani.

Aceasta a susţinut că dintr-un calcul estimativ reiese că înlesnirile din partea Primăriei nu vor depăşi 250.000 de euro anual, prefigurându-se minim 20 de potenţiali beneficiari de scutirea de la plata taxelor.

Postaţi un comentariu