Primăria închide ochii la „liniuţele” beizadelelor

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Patru persoane au fost rănite şi şapte autovehicule au fost avariate într-un accident rutier petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă în centrul municipiului Cluj-Napoca, în ceea ce apare ca un nou episod sângeros în veşnicile curse ilegale de maşini care au loc în centrul oraşului.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei, ca de obicei grijulie în a nu deranja persoanele de bani gata angrenate în cursele ilegale,  un tânăr, de 24 de ani, din Baia Mare, a intrat în coliziune cu autoturismul care îl preceda, condus de un tânăr, de 21 de ani, din Cluj-Napoca.

Cei doi şoferi conduceau la momentul accidentului pe pe strada 21 Decembrie 1989, dinspre strada Aurel Vlaicu înspre Piaţa Avram Iancu.

Potrivit poliţiştilor, accidentul la survenit pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed şi nepăstrării distanţei corespunzătoare în mers.

După coliziunea celor două vehicule, autoturismele au fost proiectate în alte cinci autovehicule, trei dintre acestea fiind parcate pe partea dreaptă a drumului, iar alte două pe partea stângă.

Ca urmare a accidentului, au fost loviţi stâlpi IREC şi un hidrant. Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi conducători auto. De asemenea, două tinere, ambele în vârstă de 21 de ani, din Cluj-Napoca, pasagere în autoturismul condus de tânărul din Cluj-Napoca, au fost rănite. Potrivit aceluiaşi comunicat, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul şi luarea măsurilor legale.

Măsuri legale care întârzie să apară cu toate că fenomenul este foarte bine cunoscut, atât de poliţişti cât şi de angajaţii primăriei. O asociaţie de locatari din zonă a trimis, în 2015 şi 2016, mai multe adrese către Primărie şi Poliţie sesizând frecvenţa cu care au loc aceste întreceri ilegale. Exasperaţi, oamenii au scris că „în fiecare seară, luni-vineri, uneori  sâmbăta și chiar duminica, începând cu ora 23.30, în parcarea aflată pe B-dul 21 Decembrie nr. 134, mai exact în faţa bisericii Sf. Petru, se adună 7-10 automobile tunate. Se aliniază în parcare cu motoarele şi farurile pornite. Apoi încep şi turează motoarele la maxim. Unele probabil nu au tobe de eşapament motiv pentru care se aud nişte sunete asemănătoare unor explozii. Între orele 1.00-3.00 încep cursele auto spre Regionala CFR, spre centrul oraşului cu retur pe Dorobanţilor. Din păcate, deşi se cunoaşte activitatea acestor indivizi de bani gata, beizadele ale unor oameni de afaceri din oraş dar şi din alte judeţe (care nu merg a doua zi la serviciu), poliţia este oarecum în imposibilitatea de a lua măsuri pentru împiedicarea acestor curse ilegale.Având în vedere că poliţia nu este capabilă să rezolve abuzurile şi încălcarea legii a câtorva derbedei, rugăm Primăria să se pună în slujba noastră, a cetăţeanului onest, şi să ne ajute”.

În cererea trimisă Primăriei, cetăţenii propuneau o soluţie la îndemână de stopare a avântului bolizilor care iau startul din parcare şi anume montarea unor praguri de sol la ieşirea din parcare. Dacă aceste praguri ar fi fost montate, accidentul de săptămâna trecută, care doar printr-o întâmplare fericită nu s-a soldat cu morţi, nu ar fi avut loc. Primăria nu a trimis nici un răspuns şi nu a întreprins nimic.

Postaţi un comentariu