Președintele PSD Cluj a demisionat după rezultatele din alegeri. Horia Nasra, președinte interimar

Foto: Dan Bodea

 

Filiala Cluj a Partidului Social Democrat (PSD) a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că președintele la nivel județean, Remus Lăpușan, a demisionat de funcție după ce partidul a analizat rezultatele alegerilor locale și a făcut un plan pentru cele parlamentare. Funcția de președinte interimar va fi preluată de către fostul purtător de cuvânt și actualul consilier local Horia Nasra

Social-democrații au anunțat joi, prin intermediul unui comunicat de presă că președintele PSD Cluj a demisionat din funcție. Schimbarea are ca scop principal „obținerea unui scor mai bun în Cluj-Napoca și în județ” la alegerile parlamentare din toamna acestui an.
„În urma demisiei dlui. Remus Lăpușan și a analizei rezultatelor alegerilor locale din iunie 2016, precum și datorită faptului că urmează un noul rând de alegeri, cele parlamentare, pentru obținerea unui scor mai bun în Cluj-Napoca și în județ, CEX al PSD a stabilit în ședința de astăzi numirea unui președinte interimar, în persoana consilierului local Horia Nasra, cât și dizolvarea BPJ al PSD Cluj. În perioada următoare se va constitui un nou Birou Județean care va cuprinde primari social-democrați din Cluj și numeroși tineri”, se arată în comunicat.

Remus Lăpușan va rămâne însă în partid, dar cu simpla calitate de membru.
„Susțin această decizie a CEX și cred că este nevoie de o nouă generație de tineri care să obțină rezultate mai bune ale PSD în Cluj. Voi rămâne alături de această echipă” a declarat consilierul județean Remus
Lăpușan.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, PSD nu a avut candidat propriu pentru alegerile locale din luna iunie și l-a susținut în cadrul unei alianțe electorale realizate cu ALDE, UNPR și PRM pe omul de afaceri Octavian Buzoianu, care s-a clasat pe locul trei în topul preferințelor votanților clujeni, obținând 8, 8% din totalul voturilor exprimate.

Scenariul a fost același și în alte filiale județene ale PSD. Astfel, liderii organizaţiilor judeţene ale PSD din Alba, Braşov, Botoşani, Suceva şi Satu Mare au demisionat din funcţii la Comitetul Executiv de joi, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile locale din 5 iunie, în locul lor fiind numiţi interimari până la organizarea unor alegeri interne.

 

Postaţi un comentariu