Presa clujeană, solidară cu Charlie Hebdo

eepurl.com

Cateva zeci de jurnaliști clujeni au aprins lumânări vineri seară, în fața Institutului Francez din Cluj-Napoca, în memoria jurnaliștilor de la Charlie Hebdo, care au căzut victime ale atacului terorist de miercuri de la Paris. Momentul de reculegere a fost o inițiativă a Asociației Profesioniștilor din Presă – Cluj.

„Este important să afirmăm și noi, ca asociație a jurnaliștilor clujeni, faptul că libertatea presei nu se discută, ea se afirmă. Nu putem impune limite libertății presei. Sufletele și gândurile noastre sunt alături de colegii din Franța și vrem să le transmitem că și noi, aici, la Cluj, suntem Charlie”, a declarat președintele APPC, Remus Florescu, citat de Agerpres.

La eveniment au participat și Benoit Bavouset, directorul Institutului Francez din Cluj-Napoca, dar și Diab Iyad,  liderul Ligii Islamice și Culturale din Cluj-Napoca.

Miercuri seară, aceeași asociație a jurnaliștilor  clujeni a transmis redacției Cherlie Hebdo următorul mesaj de condoleanțe:

Transmitem condoleanțe familiilor victimelor atentatului din redacția Charlie Hebdo și tuturor jurnaliștilor acestei publicații.

Suntem consternați de acest atac barbar la adresa libertății de exprimare și ne simțim solidari cu jurnaliștii publicației dumneavostră.

Lucrăm într-o țară unde în urmă cu 25 de ani s-a murit în stradă pentru libertatea cuvântului, și, cu atât mai mult, considerăm intolerabil acest atac, care ne-a oripilat prin primitivismul său.

Vă îndemnăm să continuați să luptați cu armele presei libere împotriva ignoranței și a habotniciei, oricum și de oriunde s-ar manifesta ele.

Mai jos puteți vizualiza o galerie foto de la eveniment, realizată de Dan Bodea:

Postaţi un comentariu