Presa americană laudă Sighișoara și Făgărașul

Sighișoara, unul dintre cele mai romantice orașe din Europa Centrală

Popularul site american de știri www.business-insider.com a inclus Sighișoara pe o listă a celor 50 de experiențe europene care trebuie trăite într-o viață.

„Europa este casa unor orașe istorice, muzee celebre și restaurante fenomenale. Dar există și plaje ascunse grozave, stațiuni de schi fenomenale și formațiuni naturale uluitoare, cum sunt canioanele, cascadele sau peșterile. Am alcătuit o  listă supremă de destinații, care trebuie văzute într-o viață”, își prezintă site-ul selecția.

Printre cele 50 de experiențe, se numără „Să spui povestea lui Dracula în Sighișoara, orașul din România unde s-a născut Vlad Țepeș, persoana reală care l-a inspirat”

Printre primele experiențe enumerate de business-insider.com se numără o plimbare pe „Promenada Englezilor” în Nisa, pe Riviera franceză,  schiatul pe pârtiile din Innsbruck, în Tirolul austriac sau o noapte de muzică house  într-un club de noapte din Berlin.

Din Europa Centrală și de Est, pe lângă vizitarea Sighișoarei mai este amintită plimbarea pe zidurile din Dubrovnik, Croația, degustarea brânzei Paški, făcută doar pe   insula Pag, tot din Croația, admiratul cascadei Jägala din Estonia, băutul unei beri în piața centrală din Cracovia, Polonia, o baie termală în Budapesta, Ungaria, și o vizită de reculegere la Mănăstirea Rila, din Bulgaria. 

Lista întreagă o găsiți aici.

Recent,  alt site american celebru, Huffington Post, a plasat Cetatea Făgăraș pe locul doi  într-un top al celor mai interesante castele  din lume, ea fiind depășită doar de celebrul castel Neuschwanstein din Bavaria. Topul îl găsiți aici.

Postaţi un comentariu